maandag 17 maart 2008

Leonidas-Sportlust 0-1

Oude tijden herleefden. En wel letterlijk: 8.30 uur aanwezig op de club, 10.15 aanvang! Tijden die sinds pakweg de E-pupillen niet meer zijn voorgekomen en dat is voor ondergetekende heeeeeel lang geleden....Maar het moet gezegd, de opkomst en frisheid van ieder was heel behoorlijk. Gerhart begon zelfs ruim voor negenen al om het wasgeld te 'vragen' en ook Jef bewees zijn taak als vaste vlagger serieus te nemen. Zoals verwacht geen meereizende supporters te bekennen op een uitzondering na: dhr Lesimanuaja sr. was wederom present en hij zou zeker niet teleurgesteld worden!




We arriveerden na een kleine omweg gelijk met onze tegenstanders op het lekker klassieke complex van Leonidas. Geen modern, multifunctioneel en sfeerloos sportcomplex ergens aan de rand van een nieuwbouwwijk. Nee, middenin de volksbuurt Schiebroek, parkeren in de blubber, gezellige kantine (met Sport1 aan!), klassieke houten tribune, knusse kleedlokalen en alles in afbladderend blauw-wit geschilderd. Helaas was het hoofdveld van hetzelfde 'klassieke' niveau. Bijna geen gras, veel zand, blubber en af en toe en schelp, een wonder dat het doorging.

Maar de mannen uit Woerden begonnen natuurlijk vol goede moed aan de warmingup, ditmaal olv vice-cap Ronald omdat de cap met zeer beperkte verbale inhoud rondliep en de stembanden voor de wedstrijd wilde sparen. Leonidas verdreef ons met zielige warmingup intimidatie nog naar de andere helft maar bewees coach Mau daarmee onbedoeld een dienst: met de scherpte en teamgeest zat het nu helemaal goed. En door het winnen van de toss werd symbolisch wraak genomen door te 'draaien'. Opstellingsmatig uiteraard weer de nodige wisselingen na de 2x gips en 1x knie resultaten van vorige week. Gerhart, Dennis en Sjaak terug in de basis.

De eerste schermutselingen gaven wat valse hoop aan Leonidas, maar de eerste counter werd zo haarscherp uitgespeeld dat Sjaak het balletje breed van Winston zo in het lege doel kon tikken. De scheids ging echter in op het valse vlagsignaal van de Leonidas-grens en keurde de goal af. Dit was het signaal voor Sportlust om er nog steviger tegen aan te gaan. Kans op kans volgde, en de 1-0 viel uit vrije trap. Ronald V. plaatste de bal van 17 meter keurig langs de keeper. Leonidas had niets in te brengen en begon steeds irritanter te acteren. Frank werd voor de ogen van de scheids nagetrapt en de Leonidas-tattoo kon vertrekken. Dit frustreerde zo dat Frank even later een doodschop kreeg van zijn directe tegenstander en helaas in de rust gewisseld diende te worden.


Na rust bleef de irritatie van Leonidas toenemen en werd ook Ronald uit de wedstrijd geschopt door een Leonidas aanvaller. Wat ook bleef was het missen van kansen of het matig uitspelen van mogelijkheden van de Sportlust aanvallers. Hoewel de thuisploeg nog geen enkele kans had weten te creeren is het een onvermijdelijke voetbalwet dat dan de goal aan de andere kant kan vallen. Leonidas gooide er een paar sterke spitsen bij en ging voor alles of niets. Langzaam kwam Sportlust meer onder druk te staan maar lag er ook enorme ruimte op de andere helft. Middenvelder Bart kon het niet meer belopen en moest met kramp naar de kant. Maar wie moest dan invallen? Hadden we nog een wissel? En ja hoor: Coach Mau had zijn voetbaltas uit voorzorg meegenomen. Onder verbaasde blikken van de toeschouwers kleedde hij zich om in de dugout. De laatste keer spelen was bij Jod.Boys4-Sportlust4:



Het debuut was niet onderverdienstelijk maar met name de staat van het veld beperkte de acties tot 1 schijntrapje en slechts 1 achter-standbeen-afkapje. Het laatste kwartier was hectisch en Leonidas kreeg nu wel grote kansen maar Luuk stond zoals het hele seizoen al op de juiste plek en nadat Winston tot drie maal toe weigerde de wedstrijd te beslissen hielp de paal nog mee, het bleef 0-1. Na de wedstrijd werd nog met een grote delegatie WDS ondersteund in de strijd tegen medekoploper Jodan Boys. Maar ook daar bleef het 0-1 en lijken de Gouwenaren volgend weekend het definitieve gat te kunnen staan.


Nog een paar oude pics van Jod.Boys - Sp4 5-6:













10 opmerkingen:

  1. Leuk stukje Staal.. en die foto's hebben me een glimlach bezorgd op deze zware werkdag thanks!!
    Tot morgen allemaal.!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thx Ronnie, alle tijd voor als je ziek bent. Tot donderdag denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha ooh je bent nog ziek? nou das wel lekker hoor.. Geen trainen voor jou dus.? Ik moet ook effe kijken hoor of me benen nog willen.. Mooie nieuwe poll hahah.. Jullie weten het voortaan mannen.. Alle ballen op RONNIE, ja Winston jij ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je ze zo blijft inschieten als afgelopen zaterdag heb je mijn stem...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alle ballen op Ronnie??
    Moeten we dan tegen Vitesse Delft alle ballen over de zijlijn rammen waar jij je schorsing uitzit??

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Shit je heb gelijk vergeten opa check effe de statistieken..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wacht maar als k er weer ben knal ik ze weer in de touwen mannen..t'is alleen ff afwachten hoelang dat nog gaat duren

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hou je mond toBschutter

    BeantwoordenVerwijderen
  9. doe maar alle ballen op joris

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een staaltje traptechniek van Ronnie. Knappe goal Ronnie. Mijn complimenten naar het gehele team. Vooral de aandacht en de concentratie tijdens de peptalk van Mau heeft enorme indruk op mij gemaakt. Als team hebben jullie geknokt voor wat jullie waard waren dus de overwinning was helemaal verdiend. Ik wil één speler mijn compliment geven en dat is Gé (rechtsachter). Afgelopen zaterdag speelde hij heel sober maar toch effectief. Een spelmoment wil naar voren halen d.i. de aanval via Gé naar Dennis en daarna naar Winston richting het doel. Klasse.

    Tot de volgende keer.
    De Stille.

    BeantwoordenVerwijderen