zondag 3 oktober 2010

Oegstgeest 2 - Sportlust 3

Afgelopen zaterdag stond de eerste topper van deze competitie op het programma en wel tegen Oegstgeest 2. Voorafgaande aan deze wedstrijd hadden beide ploegen 10 punten uit 4 wedstrijden en stonden samen met ARC 3 aan kop. Ten opzichte van vorige week 3 nieuwe gezichten: Jeroen (2e), Joost en Marc (beide 4e).

1e helft:
Het begin was voor Oegstgeest doordat Sportlust even moest wennen aan de speelwijze. Na 10 minuten ging Sportlust overal één op één spelen zodat een open en gelijkopgaande wedstrijd ontstond. De grootste kansen waren voor Oegstgeest in de 1e helft maar omdat het vizier niet scherp stond gingen we met 0-0 de rust.

2e helft:
Na 2 minuten in de 2e helft kwam Sportlust op 0-1. Een vrije trap van Jesper werd slecht verwerkt voor de keeper en de rebound was voor Sjoerd, zijn inzet werd nog door een speler van Oegstgeest gekeerd maar de bal was de lijn al gepasseerd volgens de scheidsrechter. Oegstgeest ging hierna op zoek naar de 1-1. Het was echter Sportlust dat in de 69e minuut op 0-2 kwam, een corner van Sven werd door Sjoerd bij de 1e paal binnengewerkt. Oegstgeest bracht 2 minuten later alweer de spanning terug in de wedstrijd, Marc werd uitgespeeld en de spits kon de 1-2 binnenschieten. Door deze tegentreffer ging Sportlust angstig voetballen. Hierdoor kreeg Oegstgeest 3 opgelegde kansen om de gelijkmaker te maken, het was echter een standaardsituatie in 86e minuut wat de gelijkmaker inluidde. Een vrije trap op 30 meter recht voor de goal werd hoog ingebracht, deze bal werd doorgekopt en een geheel vrijstaande speler!! van Oegstgeest kon de bal binnenwerken. In de slotfase kreeg Sportlust nog een aantal mogelijkheden. Gezien de spelverhouding een terecht gelijkspel maar een 0-2 voorsprong mag natuurlijk nooit meer weggegeven worden.

ARC 3 staat nu alleen op kop door een 1-0 winst op Zevenhoven 2.

Het 4e verloor met 2-1 van buur Siveo 2.

Volgende week komt RCL 2 op bezoek, wederom een topper en het 4e krijgt DWO 2 op bezoek.