zondag 30 oktober 2011

TAVV 2 - Sportlust 4

Een 4-0 overwinning voor de thuisploeg, evenals vorig seizoen een ruime uitslag. De argeloze lezer zou dan kunnen denken dat Sportlust weer kansloos is weggespeeld door de mannen uit Ter Aar, niets is minder waar. De voorbereiding kon het beste getypeerd worden met rommelig: een tocht door de polders van Nieuwkoop, een bezette, krappe kleedkamer en bezette inloopvelden, resulterend in een door Sanchez geleide warmingup op een driehoekje drassig gras tussen kleedkamer, sloot en hek.

De aanvoerder benadrukte vooraf dat dat allemaal onbelangrijk was, het ging er vandaag om een prestatie als team neer te zetten, ongeacht het resultaat. De start was uitermate goed. Scherp verdedigen en aanvallend creatief spel leverde al snel een enorme kans op voor Joris V. Op zo'n dag na de wedstrijd mijmert men nog wel eens hoe de wedstrijd zou zijn verlopen mocht deze niet-te-missen-kans, niet gemist zijn...
Anyway, TAVV bleek een goede ploeg, individueel, fysiek maar ook tactisch. Geduldig speelden ze de bal rond tot er een gaatje in de hechte Sportlust defensie zou vallen. Uiteindelijk viel de goal zeer ongelukkig een minuut voor rust. Keeper Joey zag een laffe voorzet vlak voor zijn neus ingetikt worden door de sneaky opgestelde linksbuiten van TAVV: 1-0.

Na rust waren de krachten van de Roodwitten uit Woerden langzaam aan het wegvloeien. Een discutabele buitenspelsituatie werd door de uitstekende scheidsrechter anders geinterpreteerd dan door Sportlust. Dit leverde de TAVV-spits vrije doortocht en een makkelijke 2-0. Sportlust bleef echter dapper proberen een goal te maken en ook de defensie taken werden niet verlaten. Toch wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren. De team prestatie was uitstekend tegen een sterke tegenstander. Als dit niveau ook bereikt wordt tegen andere teams is de kans op punten groot. De teamprestatie werd savonds voortgezet via een keurig etentje bij de Griek en opvolgend samenzijn in Walzicht.