zaterdag 22 oktober 2011

Leonidas-Sportlust

Vandaag stond de wedstrijd tegen Leonidas op het programma. De wedstrijd was enkele weken geleden afgelast en moest vandaag worden ingehaald. Vrijwel alles was anders ten opzichte van vorige keer; het weer, de scheids, de aanvangstijd (lekker vroeg) en de geaardheid van Romeo Wouden! Het enige wat hetzelfde was gebleven, waren de overheerlijke broodjes uit de kantine. We startten met Luuk op de goal, van links naar rechts: Derk, Mark, Stephan en Daan. Op het middenveld twee controlerende middenvelders: Rik en Ronald en met de punt naar voren Sven. In de aanval stonden vandaag: Winston, Joost en Jesper. De wedstrijd begon en het was vanaf minuut 1 duidelijk dat we er zin in hadden. We zetten Leonidas onder druk, waardoor deze niet in hun spel konden komen. We speelden met flink wat pressie naar voren, hierdoor kreeg de verdediging het lastig en dit resulteerde in wat slordigheden achterin. Al vrij snel kon Sven inkoppen na een corner van Joost, maar helaas werd deze afgekeurd wegens hinderen van de keeper. De slordigheden van Leonidas gingen gepaard met stevige overtredingen op het moment dat deze moesten worden opgelost. Helaas was het toch Leonidas die op voorsprong kwam. Na een corner kon nr. 4 vrij inkoppen met een tegendraadse kopbal over Luuk heen. Even een baalmomentje, maar deze keer geen hangende koppies. We bleven doorgaan met druk zetten en het was Winston die na goed doorgaan op de verdediging de 1-1 mocht aantekenen. Vlak hierna werd er gefloten voor de rust. In de rust overheerste een voornamelijk positief gevoel, met name over het druk zetten en de inzet die getoond werd. Punt ter verbetering was de lange ballen; iets meer afwisselen van lang en kort. De trainer van Leonidas was minder positief en dat heeft omtrek Rotterdam wel gehoord! De tweede helft werd gestart en we zetten voort waar we de tweede helft mee geƫindigd waren; druk zetten en die gasten geen meter ruimte geven. Dit gaf nog een paar kleine mogelijkheden, maar hier werd niet van geprofiteerd. De aanval van Leonidas was redelijk sterk en vooral Derk heeft menig meters gemaakt met mr. Dribbel tegenover zich! Derk ligt nu waarschijnlijk uitgeput met een kruik in bed. Sterkte jongen. Bij een aanval van Leonidas werd een overtreding gemaakt met een vrije trap tot gevolg, vanuit deze aanval speelde zich een identieke situatie af als bij de eerste goal; de bal viel over de verdediging op het hoofd van nr. 4, deze wist de bal tegendraads over Luuk heen te koppen en we stonden 2-1 achter. Balen dat we 2 identieke goals tegen kregen. We gaven niet op en gingen verder. Helaas gingen we niet op de goede manier verder, want er ontstond veel ruimte voor Leonidas. Wij speelden veel lange ballen en sloegen het middenveld over. Hetgene wat we in de 1e helft hadden voorkomen gebeurde nu wel; Leonidas kreeg ruimte. Onze linies stonden mijlenver uit elkaar en Leonidas kreeg kans op kans. Dit resulteerde voor Leonidas in 2 doelpunten. 3-1 en de 4-1. Nu raakte de pijp toch aardig leeg. We probeerden nog via een aantal uitvallen de spitsen te bereiken, maar dit bleek erg lastig. Bij 1 van deze uitvallen werd Jesper via de kluts bereikt, deze legde de bal terug op Ronald, die op zijn beurt Winston bediende. Winston wist voor de tweede keer het net te vinden en het stond 4-2. Het spel ging weer verder en Leonidas bleef het overwicht houden. De 5-2 viel dan ook niet te voorkomen en dit was tevens de eindstand. Weer een aardige domper na deze 2e helft. Een goed begin maar een ronduit slecht einde! Op naar volgende week, waar Noordwijk op het programma staat. Kunnen we eventueel nog een periode feestje gaan verstoren!!