woensdag 19 oktober 2011

Sportlust 3- ARC 3

Sorry voor het late wedstrijdverslag maar bij deze dan toch:

Afgelopen zaterdag speelde Sportlust 3 tegen ARC, een aloude bekende die we ieder jaar niet kunnen en mogen onderschatten. Na een flitsende warming up, met strakke passes en felle loopacties (lees: na een belabberde warming up, met slappe ballen en een flets Sportlust 3), begonnen we aan de wedstrijd. Zoals gezegd in de kleedkamer liet ARC ons rustig voetballen en denken dat we de wedstrijd in handen hadden. Dit denken was van korte duur, want al snel had ARC de 0-1 gemaakt door middel van de ook al in de kleedkamer besproken 'counter'. Niet snel daarna volgde de 0-2 en de 0-3. Na een aantal over en weer discussies, besloten we de schouders eronder te zetten en ons eigen spelletje te gaan spelen. Dit resulteerde in een goal voor Winston, die helaas onterecht werd afgekeurd, aangezien de bal door een verdediger van ARC werd teruggespeeld. Enige minuten later werd toch de 1-3 gemaakt door Winston. Deze 1-3 zou normaal gesproken een teken zijn geweest om door te zetten, maar helaas niets was minder waar. Gelijk nadat de 1-3 gevallen was, werden we weer onder druk gezet door ARC en de 1-4 was een feit. Wat een flink domper nadat je zelf de 1-3 gescoord hebt. Dit was dan ook duidelijk te merken in de houding van het team. De hoofden gingen naar beneden en de wedstrijd was gespeeld. In de rust kwamen we tot de conclusie dat we ARC duidelijk in de kaart hadden gespeeld. De acties van Sven aan het einde van de 1e helft kwamen niet ten goede van het team volgens Jochem, ook al waren deze om pit te creëren in het team. De tweede helft zouden we ongewijzigd verder gaan met dezelfde opdracht als in de 1e helft. De tweede helft begonnen we vrij aardig met een aantal kansen die gecreëerd werden, maar helaas zonder succes. Na een kwartier werd Sven gewisseld voor Jaron. Vervolgens heeft ondergetekende in de zon gezeten en verder niet meer op de wedstrijd gelet. Nee even om het serieus af te maken. ARC leunde achterover en liet Sportlust komen op hun helft, maar afgezien van een aantal kansen werden wij niet echt gevaarlijk meer. Tegen het einde van de wedstrijd werd Bas gewisseld voor Joey. Helaas wist deze niet nogmaals 3 x het net te vinden. De wedstrijd was gespeeld en een nederlaag was niet meer af te wenden. Inmiddels staan we op de 10e plek, dit is een plek waar naar mijn mening Sportlust 3 niet thuis hoort. 4 punten met 8 doelpunten voor en 16 tegen. Aankomende zaterdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen Leonidas. Leonidas staat op 14 punten met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 1 Noordwijk. Het lijkt mij een uitgelezen kans om deze negatieve spiraal om te gaan zetten in een positieve spiraal door zaterdag punten te gaan stelen in Rotterdam. De komende weken moet de beuk er echt in, want anders sluit je je eerste seizoenshelft flink beroerd af en ik denk dat niemand daar op zit te wachten!!