zondag 16 oktober 2011

Sportlust 4 - Rohda 2

Op een wederom zonovergoten Sportpark Cromwijck moesten de mooiweer voetballers van Sportlust 4 de teleurstellende nederlaag van vorige week rechtzetten tegen Rohda. Ter verhoging van de motivatie had Colin  een geluidsinstallatie meegebracht waar menig sportschoolhouder jaloers op zou zijn. Uiteraard zou deze alleen na winst op vol vermogen aan mogen. Speler-coach-aanvoerder Martijn hamerde vooraf op een ding: balbezit, balbezit, eerst zekerheid in de passing, geen stom, onnodig balverlies. Iets wat het hele seizoen al het grote manco is. Sanchez van Meurs was ditmaal in charge of the warming up.

En zowaar, de eerste helft bracht een redelijk voetballend Sportlust. Combinaties gingen over meer dan drie  schijven zonder dat het direct hele grote kansen opleverde, maar het vertrouwen bij de roodwitten groeide gestaag. De meerderheid van de spelers zat 'in' de wedstrijd, wat in de tweede helft goed van pas kwam. Doelman Jitse etaleerde zijn betrouwbaarheid op de kleine kansen die Rohda wist te creĆ«ren. Aan de andere kant waren het vooral dode spelmomenten die voor gevaar zorgden. De corners van Joey leverden enkele scrimmages op, Daan schoot een vrijetrap vlak over de kruising, maar de rust leek met 0-0 bereikt te worden. Totdat midmid Martijn met een slimme pass Joey wist diep te sturen. Een misser van de Rohda-linksback leverde een vrije doortocht naar de doelman. De topscorer van de B-selectie wist daar wel raad mee: 1-0.

Na rust kwam Rohda met meer intensiteit het veld op en zorgde de gebruikelijke verslapping van de thuisploeg ineens voor de 1-1 en de 1-2. Door enkele noodzakelijke wissels werd de onrust in het spel alleen maar groter. Echter onder de bezielende leiding van reserve-aanvoerder Sander vHattem kantelde het wedstrijdbeeld toch weer in de richting van Sportlust. Joey miste een open kans voor de keeper. Sterk doorzetten van spits Colin leverde even later een strafschop op. Joey greep deze mogelijkheid aan om zijn gemis goed te maken en schoot onberispelijk binnen: 2-2. Dit was het startsein voor nog meer druk op de defensie van de Bodegravenaren. De ingevallen Leo leverde een goede pass af op Joey, die vanuit een lastige hoek zijn 3e treffer binnen schoof. De tweede overwinning van het seizoen was een feit, met bij vlagen goed spel, een voorbode van meer?

Sportlust 3 speelde de middagwedstrijd op het kunstgras. De ervaren ploeg van ARC was duidelijk een meester in effectiviteit. De gehavende ploeg van coach Sneep kon weinig indruk maken. De 1-4 eindstand was al bij rust bereikt. Volgende week voor de inhaalwedstrijd tegen Leonidas kan in elk geval een ongelimiteerd beroep gedaan worden op de talenten van Sportlust 4.