zondag 2 oktober 2011

Sportlust 4 – Siveo 2 5-3

Wederom geschreven door Michael Boere:

De zon scheen deze zaterdag wederom fel in Nederland en dat hebben we weer geweten. Zowel Sportlust als Siveo zaten er 15 minuten voor tijd al goed doorheen en dat had zijn weerslag op het spelbeeld. Om 11 uur ’s ochtends stond de aftrap voor deze derby gepland. Met de ochtenddauw nog op de velden werd er warmgelopen. Door het ingebruik zijn van de velden werd er op een tussenstuk warmgelopen en dat kwam de spanningsboog der concentratie niet ten goede. In de kleedkamer werd er benadrukt dat het deze week tegen deze tegenstander moest gebeuren.

Op het verder goed bespeelbare veld 3 werd er afgetrapt en kon de wedstrijd van start gaan. Al vrij snel in de 1e helft werd de bal onderschept op het middenveld en kwam de bal bij Sander van Meurs, deze zag Joey diep gaan en terwijl deze de bal kreeg en 1 op 1 met de keeper kwam te staan stond de rest van het team met ingehouden adem te kijken! Joey ronde keurig af en dit was een goede opsteker. Met bij vlagen redelijk voetbal probeerden we een 2e goal te maken. Toen sloeg het onheil toe, een mislukte bal van Siveo kwam op randje 16-meter bij Daan terecht die wilde wegwerken, de keeper riep los en Daan wilde nog inhouden, terwijl de keeper uitkwam schampte Daan de bal en die rolde het eigen doel in.

Vastbesloten om weer voor te komen namen we de aftrap. We begonnen weer druk te zetten en we kregen een corner mee. Martijn Staal kopte deze uitstekend bekeken in en we stonden weer voor! Daan was vastbesloten zijn eigen goal recht te zetten en stormde mee naar voren. Na een goede voorzet van Joey frommelde Daan de bal in en het stond 3-1.

Een vrije trap werd strak voorgegeven door een speler van Siveo, hij vloog langs 12 benen en de keeper, werd nog geschampt en kwam op het scheenbeen/beschermer van Michael Boere en de bal stuiterde het doel in, 3-2. Een klassiek eigen doelpunt. In de rust werd er maar benadrukt dat we 5 keer gescoord hadden alleen nu nog allemaal in het goede doel. In de 2de helft begonnen we weer te voetballen en Siveo was bij vlagen gevaarlijk.
Enkele corners en een indirecte vrije trap in de 16 kwamen al dichtbij maar een cadeautje van Sportlust was nodig om Siveo de gelijkmaker te laten scoren. Een communicatiefout tussen de keeper en een verdediger van Sportlust zorgden ervoor dat een speler van Siveo de bal kon oppikken en kon afronden. 3-3. Het ging toch niet zo gebeuren, scoren we eindelijk makkelijk in beide doelen krijgen we zo’n doelpunt tegen.
Er werd 3 keer gewisseld en jokers Winston, Colin en Robin werden ingebracht. Wij wilde winnen en dat lieten we zien ook, met hard werken probeerden we weer te scoren. Een voorzet in de 16 van Siveo werd niet lekker weggewerkt en Colin kon binnenschieten. Eindelijk een goal waarbij we het geluk mee hadden. Toen enkele minuten later Winston met een fraaie actie de keeper voorbij ging en scoorde stonden we opeens 5-3 voor.
Nu was het tijd om te zorgen dat iedereen alles zou geven en tot het einde te knokken. Het laatste kwartier waarbij beide partijen vrijwel leeggespeeld waren kwam er geen goed voetbal meer aan te pas maar er werd hard gewerkt. Jitse pakte nog een geweldige bal af van een speler die hem al voorbij was maar toen was het ook gebeurd. We wonnen met 5-3 en we hebben hard gewerkt.