zondag 9 mei 2010

SVC'08 2 - Sportlust 3 1-0

Een ietwat ongelukkige nederlaag in een typische "0-0 wedstrijd".
Met een zo goed als complete selectie (alleen aanvoerder Staal kon niet starten) werd afgereisd voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Vooraf mocht dus op een goed resultaat gehoopt worden. Het werd echter een teleurstellende wedstrijd. In de eerste helft kon de thuisploeg alleen gevaarlijk worden uit corners. Tot drie keer tot kon een speler van SVC'08 vrij inkoppen, maar gelukkig voor Sportlust leidde dit niet tot de openingstreffer. Ik stel voor dat we nooit meer corners weggeven, want goed verdedigen kunnen we ze toch niet is inmiddels wel gebleken dit seizoen. Sportlust kon in de eerste helft slechts eenmaal gevaarlijk worden toen Winston vanaf een meter of 13, 14 met rechts vrij mocht uithalen. De kenners onder ons weten echter dat dit zijn "chocoladebeen" is en dat bleek helaas ook wel uit het rollertje dat hij produceerde. Verder werd er aanvallend niets afgedwongen wat aan de ene kant aan onszelf lag. Er werd tenslotte tot een meter of twintig over de middenlijn redelijk gevoetbald, maar daarna stokte zo'n beetje elke aanval. Aan de andere kant was dit ook de verdienste van de tegenstander die bij balverlies vrij massaal richting eigen strafschopgebied trok. De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde beeld. Beide ploegen werden maar niet gevaarlijk, totdat de rechtshalf vanaf de zijlijn een voorzet gaf die zomaar bij de tweede paal binnenviel. Een toevalstreffer derhalve, en gezien de wedstrijd was dit waarschijnlijk ook zo'n beetje de enige manier voor beide ploegen om tot een doelpunt te komen. Na deze goal probeerde Sportlust iets meer druk te zetten, wat tot enkele dreigende uitvallen van SVC'08 leidde. Maar tot echt grote uitgespeelde kansen kwam men ook niet. Helaas hadden spitsen Robin en Winston een off-day zodat Sportlust verder ook niet gevaarlijk meer werd. Maar goed, de Engelsen zouden zeggen: "It ain't over 'till the fat lady sings". En zo is het ook. Met de thuiswedstrijd van a.s. zaterdag voor de boeg is er met een 1-0 achterstand nog van alles mogelijk.