maandag 17 mei 2010

Sportlust 3 - SVC'08 2 2-1 (Sportlust w.n.s.)

Een middagje "het-jezelf-onnodig-moeilijk-maken" liep uiteindelijk toch nog goed af dankzij een goede penaltyserie.

Sportlust kende een droomstart. Al na een paar minuten kreeg topscorer Robin de bal voor zijn linker op een meter of vijfentwintig van het doel van SVC'08. Zonder na te denken haalde hij uit en zijn "zondagsschot" belandde op fraaie wijze in de benedenhoek rechts van de keeper. Een belangrijke goal aangezien vooraf werd verwacht dat net als vorige week de kansen weer schaars zouden zijn gezien de terughoudende tegenstander. Dit doelpunt gaf Sportlust duidelijk vleugels want, zeker gedurende het eerste half uur, was er sprake van een aardig overwicht. SVC'08 kwam er niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat twee grote kansen niet aan spits Winston waren besteed. Derhalve met 1-0 de rust in. Aan de ene kant tevredenheid, aan de andere kant was het natuurlijk zonde dat de kansen niet waren benut. Nadat in de tweede helft Robin zijn tweede van de dag had gemaakt uit een vrije trap ging SVC'08 alles of niets spelen. Er werd een derde en zelfs een vierde spits bijgezet. De druk was er ook wel degelijk, maar toch echte kansen kwam men nog altijd niet. Tot in de laatste minuut de ingevallen spits tot twee maal toe op een paar meter van Luuk de kans had om de 2-1 binnen te schieten. Maar Luuk reageerde twee keer prima en hield zo de nul. De tweede redding had echter wel een corner tot gevolg. En wie de wedstrijd zaterdag niet heeft gezien voelt 'm natuurlijk al aankomen. Weer stond er iemand vogelvrij in de "zestien". En met een prima volley tekende de nummer 9 van SVC'08 voor de 2-1. Extra zuur aangezien in de laatste tien minuten van de wedstrijd zowel Rik K. als Mark P.U. alleen op de keeper af mochten maar niet de genadeklap konden uitdelen. Strafschoppen dus. Nadat de eerste door SVC'08 werd gemaakt en door Sportlust werd gemist door ondergetekende leek het helemaal een pijnlijke middag te worden. Gelukkig stak Luuk in uitstekende vorm. Hij pakte twee strafschoppen en doordat respectievelijk Staal, Marc N, Rik K, Winston en Jesper wel onberispelijk raak schoten werd het seizoen voor Sportlust 3 nog even verlengd. Gezien de wedstrijd en de vele, grote kansen niet meer dan terecht. Volgende tegenstander is een oude bekende, namelijk Alexandria. Een ploeg waar we dit jaar uit met 1-3 van wonnen en thuis met 1-2 van verloren. Dat kan dus weer een spannende tweekamp worden. Ik ga in ieder geval alvast op strafschoppen trainen...