maandag 2 maart 2009

Leonidas - Sportlust: 2-3

Met dank aan Luuk!

Vandaag stond de derde uitwedstrijd op rij op het programma en wel tegen directe concurrent Leonidas. Het was vroeg opstaan want iedereen werd om 08.30 bij Sportlust verwacht want de aanvangstijdstip van de wedstrijd was 10.15. Alleen Rick van H. was niet aanwezig omdat zijn wekker een uur achter liep??? Rick reisde vervolgens met de trein en taxi naar het complex van Leonidas.

Patrick stuurde weer een andere opstelling de wei in dan vorige week doordat captain Martijn (blessure), Scholes(blessure) en Steven(vakantie) weer terugkeerde in de basis. Al na vijf minuten moest Patrick zijn eerste wissel doorvoeren door het uitvallen van Tim, Robin was zijn vervanger. Sportlust was sterker in de eerste helft wat leidde tot een aantal mogelijkheden en een onterecht afgekeurde goal van Joost. Maar toch vielen de goals aan de andere kant. Na een half uur viel de 1-0 nadat een voorzet niet voldoende werd weggewerkt en precies voor de voeten van de nummer 10 van Leonidas viel en die wis daar wel raad mee en schoot goed binnen.

De 2-0 viel nadat Niels in de grond trapte en Leonidas er snel uitkwam, de spits van Leonidas schoot knap raak in de lange hoek via de binnenkant van de paal. Hierdoor gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

Ook de tweede helft was voor Sportlust. Na een minuut of twintig kwam Sportlust terug tot 2-1 na een vrije trap van Robin die mooi om de muur heen werd gekruld. Sportlust ging door en zette Leonidas verder onder druk. Ook de 2-2 werd door Robin gemaakt, hij kopte de bal via de binnen kant van de paal raak. Er was nog genoeg tijd voor om de winnende te maken. Dit gebeurde dan ook, Rik K. werd via de flank aangespeeld met zijn rug naar de goal, hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot knap raak.

Een mooie overwinning op karakter. Klasse mannen!! Door de winst gestegen naar de 7e plek. Alleen concurrenten Zwammerdam en BVCB wisten ook verrassend te winnen van respectievelijk Alexandria en koploper Zevenhoven waardoor de verschillen klein blijven.Volgende week komt concurrent BVCB op bezoek op sportpark Cromwijck. Weer een belangrijke pot!

Luuk

12 opmerkingen: