maandag 19 november 2007

Moeizame overwinning op Zevenhoven

Na het gelijkspel uit tegen Vitesse Delft 3 moest Sportlust 3 vandaag winnen van Zevenhoven 2 om de rust in het team te bewaren. Van te voren was het al duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden tegen de fysieke ploeg van Zevenhoven. Tijdens de bespreking konden we genieten van een lunch verzorgd door Ron & Roel. We kregen de keuze of op het hoofdveld voetballen waar menig speler zijn droom wilde waarmaken door te scoren in de nieuwe netten of voetballen op ons “oude” vertrouwde kunstgrasveld. Iedereen was het er over eens en stemde voor het kunstgras.

De wedstrijd begon slap aan beide kanten. Duels werden te slap ingezet en de opbouw verliep rommelig. Hierdoor kreeg Zevenhoven de kans om via de zijkant een paar keer voor te geven, maar dit bleek echter niet gevaarlijk te zijn aangezien de spits niet aanwezig was binnen de 16. Na een half uurtje voetballen kwam Zevenhoven toch op voorsprong door een klutsbal die werd gemist door de verdediging. Vanaf 1,5 meter kon Zevenhoven binnenschieten 0-1. Toen begon Sportlust hem wel een beetje te knijpen aangezien Sportlust nog geen kans had gecreƫerd.

Gelukkig 3 minuten later stuurde Raoul Lemoine Rick van Hattem diep die recht op de keeper afging. De keeper was sneller bij de bal maar maaide volledig over de bal heen. Hierdoor was het voor Rick van Hattem een koud kunstje maar hield iedereen toch nog even zijn hart vast aangezien onze “Schlomo” zulke kansen wel eens eerder verprutste 1-1.

Na rust ging Sportlust beter voetballen door wat omschakelingen in de as en aan de rechterkant. Dit leidde al snel tot grote kansen voor Sportlust en wist invaller Niels Palm een prachtige 2-1 binnen te schieten. 10 minuten later was het alweer Niels Palm die de keeper verraste in de korte hoek 3-1.
Zevenhoven kwam nog terug tot 3-2 maar daarna maakte Lenneart Branger de mooiste van de dag op afleggen van Rick van Hattem door met een prachtige stift de bal over de keeper heen te liften 4-2. Sportlust wist de wedstrijd niet zakelijk uit te voetballen waardoor het onnodig nog 4-3 werd en waardoor Zevenhoven er nog even in geloofde.

Gelukkig bleef het 4-3 en had Sportlust 3 er weer 3 belangrijke punten bij.

Rick van Hattem 1-1
Niels Palm 1-2
Niels Palm 1-3
Lenneart Branger 2-4

11 opmerkingen:

1. Goeie samenvatting Raoul, en mannen "ben trots op jullie" de 2de helft was echt genieten vanaf de zijkant

BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig deed ik niet mee anders had ik het waarschijnlijk weer verpest met een handsbal ;)

3. Denk het wel ja!! Staal kan jij er nog wat foto's tussen knallen?

4. Pff maak je een account aan bij google ben ik me passwoord kwijt kan ik niet meer inloggen..
    Mooi stukje Roel gelukkig niet over je geweldige assist bij de 1-0.!!
    Tot Later!

5. Yo Roel toch nog effe een opmerking.. De scores kloppen niet helemaal 1-2 & 1-3 & 2-4 hoort andersom anders lijkt het net of we uit hebben gespeeld..
    Jaja nog vroeg in de week ben nog oplettend.!!

6. Mooi verslag maar er zit een kleine fout in. Bij een stand van 2-2 moest ik zeer spijtig plaats maken voor onze nummer 11, waarna de score via 3-2 en 4-2 uiteindelijk op 4-3 uitkwam. Resultaat hetzelfde alleen de weg naar de overwinning verliep iets anders..
    Gelukkig blijft het een lekkere overwinning!!