zondag 4 november 2007

03-11-07 “Nieuwe ronde nieuwe kansen”

Na dat vorige week Jodan Boys er onterecht met de winst van door gingen moest Sportlust 3 zich vandaag op maken tegen het onbekende Leonidas. Trainer Mau deed er alles aan om alle koppies de juiste richting op te krijgen door erg vroeg voor de wedstrijd zijn wekelijkse bespreking te houden. Tijdens de bespreking werden er een aantal spelers direct op scherp gezet. De warming-up verliep uiterst geconcentreerd onder leiding van Vice-Captain Ronald Voorbergen waardoor de mannen van Sportlust met een lekker gevoel de wedstrijd in konden.

Bij de aftrap was het meteen duidelijk wat Sportlust wilde namelijk der op en der over. Er werd door iedereen goed druk gezet op de tegenstander en werden er mooie en snelle combinaties gemaakt. Dit resulteerde binnen 5 minuten tot de 1e kans wat eigenlijk geen kans was. De bal viel op 35 meter met een stuit voor de voeten voor kleine Bartje van Oudenallen. De raakte de leren knikker zo goed waardoor die met een rotgang op doel af ging. Even leek het erop dat het doelpunt van het seizoen ging vallen maar helaas hij raakte volop de paal. Leonidas schrok wakker maar kwam nog niet echt in de wedstrijd. Even later was het Captain Ronald Voorbergen die uithaalde maar de lat raakte, gelukkig was het vlak daarna wel raak. Na een mooie actie van onze nummer 10 Niels Palm legde hij de bal netjes af op de 16 waardoor Ronald Voorbergen netjes de bal binnen schoof 1-0. Voor Sportlust hing er nog geen vuiltje in de lucht waardoor er minder scherp werd gevoetbald. Dit resulteerde in een snelle tegen goal van Leonidas die knap onder Luuk Kastelein werd in geschoten 1-1. Tot de rust zakte het spel wat in maar toch bleef Sportlust de betere ploeg.

In de rust had onze vriendelijke verzorger voor de jonge jochies onder ons wat limonade geregeld. Deze limonade bleek een toverdrankje te zijn want iedereen die ervan dronk ging er beter van voetballen. Na rust werd spits Lenneart Branger weggestuurd en liep hij goed de verdediging eruit hij zag de verre hoek open en schoot hem netjes binnen 1-2. Leonidas wat een aantal geblesseerde en geen wissels meer had geloofde niet meer in overwinning. Er vielen grote gaten op het middenveld waardoor de middenvelders aller ruimte en tijd kregen. Dit werd genadeloos afgestraft door Sportlust. Na een goede actie van Raoul Lemoine legde hij keurig de bal af op Lennaert Branger waardoor hij zijn 2e treffer van de dag kon inschieten 1-3. Ook Ronald Voorbergen mocht na een goed uitgevoerde corner zijn 2e treffer binnen schuiven 1-4. De drift om te scoren begonnen bij iedereen te kriebelen waardoor we met het hele elftal op de helft van de tegenstander speelde. Na weer een goede actie van Raoul Lemoine kon Lennaert Branger de bal binnenschuiven en tekende hij voor zijn 3e treffer van de middag. Ronald Voorbergen kon natuurlijk niet achter blijven en ook hij schoot prachtige zijn 3e goal van de middag binnen. De tegenstander had het helemaal gehad en smeekte de scheidsrechter om af te fluiten. Raoul Lemoine liet nog even zien waar hij bekent om staat door met een prachtige kramp aanval het veld te verlaten. Na 6 á 7 minuten blessuretijd vond ook de scheidsrechter het wel welletjes, Sportlust 6 Leonidas 1.

3 punten voor Sportlust 3 en +5 doelsaldo waardoor Sportlust bovenaan staat voor de nieuwe periode.

2. muy bien Ullie!

Ben bang dat deze pot nog voor de 1e periode was, is nl. wedstrijd 8 volgens het schema. Van de week maar is op knvb.nl checken.