zondag 20 mei 2007

Sportlust 3 - Xerxes DZB 3

Hoogstaand voetbal op sportpark Cromwijck

Zaterdag 19 mei was het weer zo ver Sportlust 3 mocht zich weer opmaken voor de nacompetitie tegen Xerxes DZB 3. Vergeleken met vorige thuiswedstrijd was iedereen een stuk minder gespannen dan voorheen, alleen trainer Maurice had een slapeloze nacht van de zenuwen. De voorbereiding verliep erg soepel, kleine blessures werden weg gemasseerd en de warming-up kon beginnen onder leiding van Vice-Captain Ronald Voorbergen. De opdracht die we meekregen de wedstrijd in was zoals altijd; fel druk zetten en lekker ons eigen spelletje spelen. Dat gebeurde dan ook, het publiek wat speciaal voor deze wedstrijd was op komen dagen kreeg een mooie pot voetbal te zien.

Sportlust speelde in balbezit een hoog tempo en was leuk aan het combineren. Zo creëerden we op het middenveld continu een man meer situatie en lieten we de tegenstander achter de feiten aanlopen. Dat leidde uiteindelijk tot een mooi doelpunt van Rick van Hattem. Sportlust veroverde de bal achterin en Joris van Donkersgoed werd ingespeeld, hij zag Rick vertrekken en gaf een prachtige crossbal. Rick die zich op randje buitenspel begaf, nam de bal perfect aan en schoot hem onder de keeper binnen 1 – 0. Na deze 1 – 0 bleef Sportlust domineren en kreeg een aantal leuke kansen maar geen doelpunten. Jaap den Ouden was er nog wel een keer dichtbij met een kopbal maar de bal spatte uit elkaar op de lat. Zo gingen we de rust in met een magere voorsprong van 1 – 0.

In de rust was iedereen het wel eens namelijk; gewoon zo doorgaan en er nog 1 of 2 inschieten en achterin niets weggeven. Dit ging een lange tijd goed en na een vreselijke blunder van de keeper belandde een bal in de voeten van Niels Palm en kon deze hem zowaar binnenlopen 2 – 0. Daarna zakte het hoge baltempo wat in en ontstonden er zowaar kansen voor Xerxes. Uiteindelijk viel uit een corner de aansluitingstreffer voor de gasten 2 – 1.

Hierdoor ontstond toch weer een beetje onrust en verloren sommigen even ons hoofd. Dit gebeurde ook bij onze vriend Frank van Dongen, die nog vol met agressie zat van afgelopen donderdag. Na dat hij 2 tackles moest incasseren en een 3e tackle onderweg was dacht hij zich even af te zetten met twee benen in de maag van de tegenstander. Dit alles gebeurde onder de neus van de scheidsrechter die ook niet twijfelde en hem er direct afstuurde met de rode kaart. Maurice greep meteen in en wisselde de teleurstellende Raoul Lemoine voor “good old” Martijn Staal en wilde de 2 – 1 vasthouden. Staal kon weer op zijn oude plek maar de rust was toch nog niet helemaal terug in het spel bij Sportlust. Na een ongelukkig moment viel ook de 2 – 2 nog.


Na de 2 – 2 was het weer helemaal een wedstrijd. Er ontstonden een aantal spannende momenten waarbij Sportlust af en toe goed wegkwam. Maar een kwartier voor tijd wist Sportlust weer op voorsprong te komen. De bal belandde via Ronald Voorbergen bij de sterk spelende Niels Palm en wist de bal vanuit de draai knap binnen te schieten 3 – 2. Inmiddels was ook Winston van Straten weer terug van weggeweest en hij wist zijn invalbeurt te verzilveren. Nadat hij overal opdook voorin kreeg hij net iets over de middenlijn de bal. Hij zag de keeper ver voor ze doel staan en twijfelde geen moment. Met een harde knal vloog de bal over de kansloze keeper 4 – 2. De scheidsrechter vond het mooi geweest en zo had Sportlust toch reden voor een klein feestje. Met een 4 – 2 voorsprong staat Sportlust met 1 been in de finale en mogen ze dit volgende week niet meer uit handen geven.

Auteur: Raoul (zelfkritiek) Lemoine

1e helft
1 – 0 Rick van Hattem

2e helft

2 – 0 Niels Palm

2 – 1

2 – 2

3 – 2 Niels Palm

4 – 2 Winston van Straten

9 opmerkingen:

  1. Serieus wie gaat er nou volgende week foto's en filmpjes maken?? Post iets voor jou? Als staal weer gaat spelen moeten we toch iemand hebben die het gaat vastleggen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe het wel..

    Gepromoveerd naar cameraman

    Mazzl Joost

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Joost jongen...

    Je verveeld je toch niet hè?

    Je kan beter geen filmpjes maken, want de scouts zijn niet weg te slaan bij een aantal spelers...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De scouts gaan volgend siezoen (2de helft)genieten van mij ja :P

    Ode..Joost

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die scouts of wie dan ook moeten maar is komen met goede aanbiedingen..
    Laat hem zaterdag komen kijken in R'dam.. Kijken of hij nog steeds hetzelfde denkt over een aantal spelers..
    Of zal die dan scouten op Derk 'wielklem' Kelkensberg?
    Mark 'goed kappen' Pels?
    Winston 'raakte hem verkeerd' van Straaten?
    Rick 'the hunter' van Hattem? (ooh nee die is er niet)
    Sjaak 'clown' Haasnoot?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou Sjaak the Clown Haasnoot is ook niet aanwezig. Dus denk dat ze Jaap "Bonkige Spits" den Ouden wel gaan scouten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ronald 'zit mijn haar goed' Voorbergen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha kijk hier is het helemaal top.. Ronald 'zit mijn haar goed' Voorbergen haha.. Ja hallo mijn chickie staat ook langs de lijn ouwe..
    Maar hier geldt weer.. Zet je naam erbij zal ik je effe een koekie geven op trainen.!!
    Haha ik vind hem trouwens wel leuk bedacht..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik kijk nu al uit naar de training van vanavond...

    BeantwoordenVerwijderen