maandag 7 mei 2007

Sportlust 3 - Loosduinen 2

Quote svloosduinen.nl: "SV Loosduinen 2 gaat flink onderuit in de eerste nacompetitiewedstrijd!"

Hier het verslag door Raoul:

Zaterdag 05 mei was het zo ver Sportlust 3 kon zich op gaan maken voor de laatste kans om promotie af te dwingen, tegenstander Loosduinen 2. Tijdens de bespreking van Maurice was er een gespannen en nerveus sfeertje te proeven. We moesten het namelijk doen zonder onze 2 afwezige spitsen Jaap den Ouden en Sjaak Haasnoot en ook zonder de geschorste Rik Kramer. Als snel na de aftrap was de nervositeit te merken door foute inspeel ballen en aannames. De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor Loosduinen. Na nog geen 10 minuten gebeurde het. Door een mooie aanval van Loosduinen kreeg Derk Kelkersberg een wielklem om ze benen en was niet meer vooruit te branden, zijn mannetje bedankte vriendelijk en schoot hem diagonaal naast Mark Pels binnen 0-1. Deze 0-1 bleek de ommekeer te zijn in de wedstrijd. Sportlust schudde alle zenuwen van zich af en begon te doen wat ze het hele seizoen al thuis hebben gedaan namelijk Voetballen.

Rond de 25e minuut was het zover, na een mooie aanval kwam een strakke voorzet richting Rick van Hattem. Deze Rick had weer eens problemen met de bal erin te krijgen maar gelukkig kwam de vliegensvlugge Steven Karsemeijer en schoot de bal goed binnen 1-1. Sportlust was weer terug. Nog geen 2 minuten later werd gelegenheids spits Winston van Straaten diep gestuurd en schoof de 2-1 binnen. Weer 1 minuut later had Sportlust al weer een corner veroverd deze werd genomen volgens de procedure. Raoul Lemoine speelde kort in op Joris van Donkersgoed deze gaf hem op het goede moment weer mee waardoor Raoul verwoestend kon uithalen in de verre hoek. Een verdediger probeerde hem nog van de lijn te koppen maar tevergeefs 3-1. Loosduinen was totaal de weg kwijt en verspeelde direct weer de bal na de aftrap waardoor Winston kon doorlopen richting de goal. Eenmaal daar aangekomen kreeg die een tikkie en de scheidsrechter gaf een strafschop. Deze strafschop werd genomen door kapotte wondersloffen van Ronald Voorbergen en schoot onberispelijk binnen 4-1. Sportlust domineerde hierna de wedstrijd tot de rust.

Na de rust had Sportlust de aftrap, tijdens de rust werd afgesproken om direct weer de goal op te zoeken om te scoren, dit gebeurde dan ook. De Captain Martijn Staal gaf de bal aan Winston en die stuurde met een prachtige bal Joris diep, deze trok hem door tot aan de achterlijn en gaf de bal aan Rick. Rick kreeg te maken met een Dejá vu, aangezien die al een paar keer eerder van 1 meter afstand de goal wist te missen. Maar dit keer was het wel raak en de 5-1 was een feit. Loosduinen liet het koppie meteen hangen en liet Sportlust lekker voetballen. Na een foute voorzet van Ronald greep de keeper 3 keer naast de bal waardoor Winston al juichend de bal binnen kon schieten 6-1.

Winston vond het wel welletjes en liet zich wissel met Niels Palm. Bij Niels zijn 1e balcontact was het al meteen raak hij kon doorlopen op de keeper en schoot hem beheerst binnen 7-1. Daarna kwam nog 1 keer Steven Karsemeijer in actie en schoot met semi-wreef de bal strak in het hoekje 8-1. Mark Pels die een leuk middagje beleefde door maar af en toe in actie te komen wilde ook nog even zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij kreeg de bal ingespeeld en dacht wel even de Bonkige spits van Loosduinen uit te kappen. Maar helaas dat zat er niet in en de spits schoot gemakkelijk de 8-2 binnen tot ergernis van de trainer van Sportlust. Deze goal gaf namelijk de spelers van Loosduinen nog een beetje hoop waarop de 8-3 niet lang daarna ook gemaakt werd.

Kortom een goed resultaat van Sportlust neergezet maar het had toch beter gekund door de 8-1 gewoon vast te houden. Het met grote getale opgekomen publiek had ook een erg aantrekkelijke middag doordat er 11 doelpunten vielen en bij vlagen mooi voetbal werd gespeeld. Volgende week de return in Loosduinen.