zondag 27 mei 2007

Dubbel feest voor Sportlust

Het eerste blijft op 1e klasse niveau actief, een mooie prestatie. Maar belangrijker natuurlijk Sportlust 3 door naar de finale na 0-5 winst. Waar en hoe laat is n.n.b. de tegenstander wel: MVV'27 5 na een 3-1 winst. Hier en dan op hun site klikken, staat een verslagje van Cru. En zo zien de heren eruit:

En hier meer foto's die ik van Joost kreeg toegestuurd. Als er nog meer materiaal beschikbaar is, gooi maar door.

Hier het uitgebreide verslag door Raoul:

Zaterdag 26 mei, Nadat we vorige week een keurige overwinning hadden geboekt op de ervaren mannen van Xerxes DZB, stond vandaag de return op het programma. Nadat we met een grote selectie en een aantal vaste supporters vertrokken richting Rotterdam was het al snel duidelijk dat iedereen met zijn gedachten bij de eventuele finale was. De warming-up verliep goed, alleen onze vice-captain stelde zich nog even aan maar kon toch mee doen en nadat we klaar waren met de warming-up begon ook maar even de tegenstander met de warming-up.

Bij het fluitsignaal van de scheidsrechter werd het al snel duidelijk dat we een lastige middag zouden krijgen. Het 1e balcontact liep al meteen in de soep waardoor we direct onder druk kwamen te staan. Xerxes DZB had een aantal versterkingen geregeld waardoor ze van achter uit ook goed het balletje rond konden laten gaan. Bij balbezit waren we erg onrustig en schoten elke keer direct de bal na voren. Door dat we niet ons eigen spelletje speelden kwamen we onder druk te staan en creëerden Xerxes DZB een aantal leuke kansen. Af en toe kwamen we er gevaarlijk uit via de snelheid van het middenveld en de spitsen en kreeg ook Sportlust een aantal kansen. Na een mooie aanval maakte de nummer 4 van Xerxes DZB hands op de rand van de 16. De scheidsrechter bleek mild te zijn en gaf deze alleen maar de gele kaart waar ook rood voor gegeven kon worden. 5 minuten later belandde de bal via de kluts bij Winston van Straaten, hij passeerde zijn directe tegenstander en werd neergehaald, de scheidsrechter zag correct dat hem een vrije doorgang naar het doel was ontnomen en gaf direct rood. De vrije trap die erop volgde zorgde bijna voor de 0 – 1 maar werd voor de lijn weggewerkt door de verdediging van Xerxes DZB. De ruststand was 0 – 0 wat genoeg zal zijn voor een plek in de finale.

In de rust was duidelijk dat de trainer erg ontevreden was over het spel wat Sportlust hanteerde en wilde dat het balletje wat meer rond gespeeld werd. Nadat we nog maar tegen 10 man speelde was het al snel duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Ongeveer 10 minuten na rust viel de 0 – 1 voor Sportlust uit een vrije trap van Winston van Straaten. Er volgde een aantal wissels aan de kant van Sportlust, zo kwam Derk Kelkensberg en Rik Kramer erin en mocht Paul “Paulo” van Oudenallen zijn debuut maken voor Sportlust 3. Een paar minuten na de 0 – 1 volgde ook de 0 – 2. Na een leuke combinatie via de linkerkant viel de bal voor Winston van Straaten en mocht hij zijn 2e treffer binnenschieten. Hierna volgde een stormloop richting het doel van Xerxes DZB. Na een leuke individuele actie van Paul van Oudenallen schoof hij de bal van randje 16 netjes langs de keeper en was de stand 0 – 3. De scheidsrechter zat ons ook weer mee en via een één – twee met de scheidrechter viel de bal voor Rik Kramer. Vanaf 30 meter schoot hij de bal met een rotgang in de kruising, de keeper stond erbij en keek erna en zo maakte Rik Kramer de mooiste treffer van het seizoen waarbij hij Winston van Straaten zijn doelpunt van vorige week deed vergeten 0 – 4. Winston van Straaten die al de gehele 2e helft op zoek was naar zijn hattrick, schoot 3 minuten voor tijd zijn 3e erin 0 – 5.

Zo werd het 0 – 5 en in een totaal was de stand nu 9 – 2 wat betekent dat Sportlust zonder echt veel moeite de finale heeft bereikt en zich nu kan op maken tegen MVV 27’ 5. Volgende week hopen we dat er weer veel supporters met ons mee reizen en dat we het seizoen kunnen afsluiten met een mooie overwinning op MVV 27’.

Na deze overwinning hadden we nog geen tijd om feest te vieren omdat het 1e nog moest voetballen voor lijfbehoud. Gelukkig maakte hun de middag compleet door te winnen van v.v. ZOB met 3 – 0. Dus namens Sportlust 3 willen wij het Sportlust 1 feliciteren en wensen wij hun veel succes volgend jaar in de 1e klasse.

0 – 1 Winston van Straaten

0 – 2 Winston van Straaten

0 – 3 Paul “Paulo” van Oudenallen

0 – 4 Rik Kramer (mooiste van het seizoen)

0 – 5 Winston van Straaten (hattrick)

14 opmerkingen:

1. Ronnie, doet je internet het niet meer?

BeantwoordenVerwijderen
  2. hij heeft natuurlijk een vrij dagje, zal morgen wel komen evenals wedstrijdverslag

3. ja mannen wedstrijd verslag komt eraan! Weet alleen niet of ik het nog allemaal kan herinneren nadat we die mooie overwinning hebben gevierd

4. hik hik, lekker manne GEFELICITEERD!!! ben trots jongens....hik hik, dinsdag weer vd partij,hik hik. alhoewel weinig slaap gehad, lag met kreeke op de kamer, hik hik...we gaan knallen deze week!!!!!gr van de iets te dikke verdediger .../bijna aanvoerder..hik hik

5. wat ken die kreek snurken man....me oren ligge nog te klapperen

6. g zaterdag weer vd partij dus mvv is ook weer blij

7. Iemand trouwens al wat van Jochem gehoord?

8. Hoeveel bussen gaan er zaterdag?
    Waar kan ik me aanmelden voor een plekkie in de bus?

Was getekend,

Het Legioen

9. Mooiste goal van het seizoen?

Mogen we niet meer stemmen?

Het doelpunt van Staal tegen Rohda thuis was namelijk ook wel een leuke dacht ik zo...

10. Zaterdag zal het wel gaan regenen en dan zal het wel worden afgelast !