zaterdag 3 februari 2007

Floreant 3 - Sportlust 3

Op voorhand wisten we het allemaal zeker de wedstrijd van vanmiddag zou een van de lastigste worden van heel het seizoen. In de thuiswedstrijd waren de mannen van Floreant met een klinkende 11-2 nederlaag terug naar het pittoreske Boskoop gestuurd dus de boys hadden nog wat goed te maken. En vorige week hadden ze nipt verloren van de koploper dus we waren gewaarschuwd.

Na een warmloop half uurtje op een knollenveld moest het er dan maar van komen. De start was goed we zaten de pappies van Boskoop goed fel op de huid en alle ballen vlogen uit en de lucht in. Het eerste kwartier was volkomen voor de Woerdenaren. Het enigste wat Floreant probeerde was counteren, lange bal naar voren en maar hopen. Een vijf mans verdediging hield nog aardig stand.

De ommekeer in de wedstrijd kwam na een hoge bal richting de helft van Sportlust, deze werd verkeerd behandeld en door een snelle een-twee van de spitsen van Floreant kwamen we 1-0 achter. We proberen van alles om op de 1-1 te komen, maar telkens strandden we op de ikweetniethoeveelmans-verdediging van Floreant. De scheidsrechter van vanmiddag vond heel veel goed. Ernstige overtredingen mochten gemaakt worden.

In de rust werd het elftal duidelijk gemaakt dat het spel echt dramatisch slecht was. De spitsen moesten veel dieper staan en zich niet zo ver laten terugzakken.

De tweede helft begon goed er werd weer lekker druk gezet op de verdediging en met name Jaap den Ouden kleunde er weer als vanouds in. Wat gelijk wat meer gevaar bracht met name door de lucht. De eerste beste kopbal belandde op de lat. Helaas..
Niet veel later werd weer getracht door de lucht Jaap te bereiken maar deze werd door twee armen omarmd en kon niet loskomen om te koppen. De scheids constateerde dit en gaf een penalty. Natuurlijk was er een man van Floreant weer geblesseerd en werd de scheids voor alles uitgemaakt. Ook dit werd toegestaan. Sjaak had de bal op de stip gelegd en wachtte tot iedereen klaar was. Nadat de bal drie keer werd weggetrapt (nota bene ook nog door de waterzakdrager, ook dit vond de scheids leuk!!) verdween de bal in het net. Matig genomen maar toch binnen de palen.1-1!

Sportlust ging door opzoek naar de tweede treffer van de middag. Deze viel ook uit een corner. Een bal in de pot werd op doel geschoten in de buik van de keeper, in tweede instantie schoot Jaap hem in de touwen. Tot ongeloof van heel Sportlust keurde de scheids het doelpunt af!! Voor wat is nu nog een raadsel. Hij gaf de keeper de bal en er werd verder gevoetbald.

En zoals altijd als de goal niet aan de ene kant valt dan valt ie wel aan de andere kant. Balverlies op het middenveld zorgde voor een counter waaruit gescoord werd. Heel sneu 2-1 verloren.