zaterdag 24 februari 2007

Rohda 2 - Sportlust 3

Deze zaterdag is de tweede keer in een seizoen dat we naar Bodegraven afreizen. Eerste keer dat we er kwamen werden we mooi weer naar huis gestuurd met de mededeling: Het gaat niet door. Dus vandaag de inhaal wedstrijd, en de kans om de 1e periode te pakken, tegen Rohda. Hetzelfde Rohda dat we thuis van het veld hadden geveegd met een 7-2 overwinning.

Wedstrijd moest wederom gewonnen worden om aansluiting te houden met Jodan Boys. Er werd op gehamerd dat we het een stukkie moeilijker zouden krijgen dan in de thuis wedstrijd. De trainer van Rohda zei dat ze nu geen spelers uit het 6e elftal hadden.

We konden gaan warm lopen op het kunstgras veld waar we ook zouden gaan voetballen. Maar op weg naar het kunstgras werden we verwezen naar een knollerig hoofdveld waar we ook zouden voetballen.

De eerste helft kon beginnen, beide elftallen op het veld alleen nog geen scheids. Die zat lekker in de kleedkamer te wachten tot er iemand een stel vlaggen zou brengen. Dit zei natuurlijk weer wat over de beste man dus we konden onze borst nat maken.

De eerste helft begon en de aanval werd gelijk gezocht. Alleen echt tot aan de goal konden we niet echt komen. En wat gebeurd er dan in zo’n wedstrijd, juist dan krijgt Rohda een counter. Bij verlies van sportlust op de 16 van rohda werd de bal snel tot aan de spits gebracht die het op een rennen zetten en vrij beheerst ook afronden. Mark zat er nog aan maar het mocht niet baten.
Nu was het helemaal zaak om snel orde op zaken te stellen. Sportlust richtte zich weer op de aanval wat al snel resulteerde in een goal. Tijdens een corner werd de bal afgeslagen, was het niet dat Stefan met een knap schot van een kleine 14 meter de gelijkmaker binnen schoot.

Tweede helft moesten we wel op zoek naar de goal, maar Rohda bleef gevaarlijk met name op de lange bal naar voren. Snavel die de eerste helft reserve stond kwam in het veld. Maar kon maar een half uurtje genieten van het voetbal. Na een mooie duikeling van de kleine middenvelder van Rohda, die wel meer mooie swalbes en gejank liet zien, kreeg Snavel zijn tweede gele kaart en kon met rood gaan vertrekken.
Hierdoor werd het voor Sportlust nog moeilijker en kreeg Rohda nog meer ruimte.
We kregen nog enkele kansen en de paal werd nog geraakt. Maar uiteindelijk werd het toch 1-1 en dat was denk gezien de hele wedstrijd toch een terechte uitslag.