zaterdag 17 februari 2007

Moerkapelle 2 - Sportlust 3

Vandaag was het de wedstrijd tegen de nummer laatste uit onze competitie. En met de wedstrijd tegen Floreant in ons achterhoofd, Floreant een na laatste 2-1 verloren, hadden we toch wat recht te zetten.

De openings wedstrijd van het seizoen was ook de wedstrijd Sportlust – Moerkapelle en die wonnen de woerdenaren met 3-2. Klinkt minimaal maar in de rust stond het al 3-0.
Het was de laatste wedstrijd in de tweede periode voor Sportlust en bij winst zou het de tweede periode pakken. Dus genoeg redenen om te willen winnen.

Het liep alleen een beetje anders deze middag.

Het begon allemaal een beetje chaotisch en de boys van Woerden moesten even wennen aan het knolleveld. Toch leverde het in de beginfase gelijk een paar gevaarlijke momenten op. Winston kon op doel schieten en Rick had twee aardige kansen op zijn pantoffels maar het bleef 0-0.

Het was aardig frustrerend om te zien dat de rust werd behaald met 0-0.

De tweede helft was weinig beter. Uiteindelijk leverde een hoge voorzet van Raoul op rechts toch een goal op. Raoul gaf de bal hoog voor de pot voor vanaf rechts. De bal kwam voor de voeten van Winston die geen moment twijfelde en de 0-1 binnenschoot.

De verdediging leek de boel tot aan het einde van de wedstrijd schoon te kunnen houden maar een minuut of vijf voor tijd prikte Moerkapelle toch de 1-1 nog binnen. Behoorlijk balend kwam Sportlust van het veld.

Desondanks de zeer matige pot voetbal hield Sportlust er een punt aan over en die was precies genoeg om niet meer te kunnen worden ingehaald in de tweede periode. Ongeacht wat de wedstrijd uit de 1e periode Sportlust-Rohda word hebben we samen met Jodan boys een van de twee periodes.

Auteur: Sjaak