zaterdag 27 januari 2007

Sportlust 3 – Schoonhoven 2

De zaterdag is weer aangebroken en tijd om de wei in te gaan, en ditmaal tegen de boys uit Schoonhoven. Eerder dit seizoen boekte de Woerdense formatie een lekkere 3-0 overwinning op Schoonhovense grond dus we wisten dat we er vanmiddag niet makkelijk vanaf zouden komen.

Tijdens het omkleden kwam “Opa”Johan binnen gesjokt om te vertellen de tweede helft is net begonnen dus doe maar rustig aan. Nee het zal voor het derde eens een keer op schema lopen. Dus tammetjes werden de shirtjes, broekies en sokkies aangetrokken en naar veld 5 gewandeld. Na de warming up in de bagger begaven we ons richting het kunstgras veld.

De wedstrijd begon en Schoonhoven voetbalde zo als we verwachte fel en agressief, iets wat er bij Sportlust nog niet echt in zat. Al na enkele minuten begrepen beide teams dat er helemaal niets getolereerd werd door de scheids. Elke valpartij of tackle waarbij geschreeuwd werd was een vrije trap. Heel vervelend maar het was niet anders…

De wedstrijd was een echte nul- nul wedstrijd was het commentaar van een willekeurige toeschouwer (dhr Sneep) en met deze stand werd de rust ook bereikt. Iets waar het derde niet op zat te wachten. Die wilde de punten in Woerden houden. Trainer Maurice timmerde op enkele punten en Sportlust begon wat gretiger aan de 2e helft.

Dat uiteindelijk ook resulteerde in de 1-0. Door een leuke draai actie van Rik tegen de achterlijn en een goede pass richting Ronald op randje 16 kon de 1-0 worden binnengeschoten. Zo die zit erin, nu maar hopen dat Schoonhoven meer gaat aanzetten zodat Sportlust meer ruimte krijgt. Schoonhoven kwam nog enkele keren voor de goal maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet, op een tikkie terug op mark na dan maargoed.

Uiteindelijk viel een klein kwartier voor tijd ook de 2-0 door een actie over de rechterkant en een mooie strakke voorzet voor de goal kon Stefan door een simpele voetbeweging de Schoonhoven doelman verrassen. Van uit onze kant een ardig matige wedstrijd maar slechte wedstrijden moet je ook kunnen winnen dus uiteindelijk toch tevreden.