woensdag 16 november 2011

VVOR-Sportlust

Zo daar zijn we weer, nadat de zin er even niet in zat vorige week, na een 4-2 verlies tegen Victoria.

Afgelopen zaterdag konden wij ons op maken voor alweer een directe concurrent: VVOR 2.

Ondergetekende was geblesseerd, maar ging ondanks dit, toch met zijn 'eigen team' mee!!

We kwamen aan op een zonovergoten sportpark in Oost-Rotterdam. Nadat ik samen met Robin vd K. de A20 onveilig had gemaakt. We hadden een moeder met haar dochter achtervolgd op de snelweg, waarbij Robin halsbrekende toeren uithaalde om het nummer van de moeder te achterhalen. Dit is jammerlijk mislukt. Op het sportpark aangekomen kwamen we tot de ontdekking dat we weer een keer op echt gras speelde. Het was een lekker matje, waar hard op gewerkt kon worden. Winston had z'n pinnen al aangetrokken, maar dit was uiteindelijk volgens hem toch niet nodig. Had ie dat nou maar wel gedaan, dan had hij misschien de 90 minuten gehaald. HÈ WAT EEN MAKKELIJKE GRAP! Na de warming up en praatje van Jochem, werd de wedstrijd gestart.

Opstelling:

1. Luuk, 2. Daan, 3. Marc N, 4. Joris V, 5. Mark R, 6. Joris v D, 8. Sander v H, 10. Joost, 7. Jesper, 9. Robin, 11. Winston

Was: Stephan Wahl

De wedstrijd had zijn aanvang en Sportlust begon zoals afgesproken vanuit de eigen opstelling te spelen, waarbij VVOR mocht gaan voetballen en wij kort zouden dekken. Dit spelletje hielp VVOR in het zadel en ze kregen vertrouwen in de zaak. Sportlust voetbalde zwak en matig, waarbij balverlies en matig duel zetten, centraal stond. De eerste helft was dan ook dramatisch. Er was geen spirit en beleving in het team. Hierdoor kwam VVOR dan ook vrij gemakkelijk op 1-0, doordat er twee persoonlijke fouten werden gemaakt.

Rust: In de rust werden Winston en Joost gewisseld. Jaron en Machiel kwamen hiervoor in de plaats. Trainer heeft de puntjes weer op de i gezet en duidelijk gemaakt dat er toch echt wat meer spirit in het team moest komen. De rest van het verhaal zou ik verzinnen, want ik stond op dat moment in de kantine van een broodje kroket te genieten.

2e helft:

In de helft kwam er een geheel ander Sportlust voor de dag. Een Sportlust waarbij de wil en spirit er veel meer vanaf spatten. Vrij snel na de start van de 2e helft, wist Sportlust op gelijke hoogte te komen. Aan de linkerkant krijgt Machiel de bal diep. Hij weet de bal te controleren en de enige mogelijkheid die hij daarna heeft is de bal terugleggen op de inkomende Mark Rekers. Mark twijfelt geen moment en met een droge knal beland de bal in de kruising. Mark vierde de goal alsof hij de Champions Leauge gewonnen had, maar dat zullen we hem vergeven. Het was een regelrechte beauty. Na deze goal rook Sportlust bloed en ging het met z'n allen voor de volle 100 % voor de winst. Deze winst zat er ook zeker aan te komen. VVOR zag weinig kans meer om uit te breken richting de goal van Sportlust. In de 80ste minuut wordt de bal binnen door op Jesper gegeven, deze ziet zijn kans en rond de bal feilloos af. Dat de scheidsrechter daarbij een buitenspelsignaal van de grensrechter negeert was voor ons niet relevant! 2-1. VVOR was nog niet geheel gebroken en probeerde met een paar laatste stuiptrekkingen nog een gelijkspel eruit te trekken. Dit met behulp van een paar gezellige supporters langs de lijn. Helaas voor VVOR, maar gelukkig voor Sportlust floot de scheidsrechter af.

De 2e overwinning van Sportlust 3 is dan ook eindelijk een feit. Hiep Hiep Hoera.

Op naar volgende week, waar de volgende directe concurrent zich aandient: Zevenhoven.

Ons allen bekend, een team waarbij slim voetballen hoog in het vaandel staat.

Tot zaterdag

1 opmerking:

  1. In de rust bij je 'eigen team' een broodje kroket halen, vreemd hoor.

    BeantwoordenVerwijderen