woensdag 2 november 2011

Noordwijk- Sportlust 3

Sportlust 3 toont karakter.

Zaterdag 29 november was Noordwijk de club die op het programma stond. Vooraf een lastige tegenstander, aangezien Noordwijk met 17 punten bovenaan stond en kans maakte om de periode te gaan grijpen.

De voorbereiding en warming up waren uiterst ideaal; we waren op tijd, we hadden gelijk een vrij veld en er liepen vrouwen in de kleedkamer waar Kreeke jaloers op was (moeders). De warming up was vrij kort en we hadden dan ook geen tijd meer om een partij spel op te nemen in de warming up. Al met al rommelig genoeg, maar goed het zij zo.

Opstelling: 1: Luuk, 2: Mark R, 3: Mark N, 4: Stephan, 5: Joris, 6: Sven, 8: Rik, 10: Joost, 7: Jesper, 11: Winston, 9: Robin.

Bank: Daan, Mathijs, Kay-Arne.

De wedstrijd begon met een controlerend Sportlust. Noordwijk speelde de bal rond achterin en probeerde via achterin de Lufthansa te bereiken. Dit werd door een prima spelend Sportlust doorzien en door kort dekken was dit nauwelijks mogelijk voor Noordwijk. Al na 10 minuten was het Sportlust dat voor kwam. Door een bal in de kluts die door Mark Nederend werd opgevangen en met weliswaar zijn rechtervoet werd binnengeschoten. 0-1.

Noordwijk kwam vanaf dit moment wat meer naar voren en probeerde via de laatste man de buitenspelers te bereiken. Via onze rechterkant wist Noordwijk een aantal keer de buitenspeler te bereiken, maar dit liep door kort dekken van de verdediging, op niets uit. Noordwijk was nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. Sportlust liet Noordwijk komen en deze wisten geen raad met de bal. Zelf waren we na de goal van Mark ook niet erg gevaarlijk meer, maar het stond als een huis en dat was belangrijk. We speelden vanuit onze eigen opstelling en volgden trouw onze directe tegenstander.

Tijdens rust was het de positiviteit die overheerste, maar dit werd al gauw de kop ingedrukt door coach Joachim. De focus moest blijven, aangezien Noordwijk niet voor niets boven aan stond. De speech was kort (ik hoor u denken, ja de speech was kort) en we vertrokken weer snel naar het veld om het goede gevoel niet in de kleedkamer achter te laten.

De tweede helft begon voor Noordwijk niet al te positief, ze konden nog steeds geen aansluiting met de spitsen vinden en als klap op de vuurpijl, werd de linksbuiten van Noordwijk na 2 x geel van het veld gestuurd. De 2e gele kaart had hij te danken aan Rik Müller, onze Duitser in spé. Rik danke schön. Gedurende de 2e helft was het Noordwijk dat met steeds meer druk ging spelen. Het spel werd zeker aan het eind van de 2e helft veelal op de Sportlust kant gespeeld. Jochem probeerde deze druk weg te nemen door 3 fitte spelers (Daan, Kay-Arne en Matthijs) in de voorhoede te laten jagen. Sportlust kon er via een paar kansen nog uit komen, maar helaas was er geen genadeklap die toegediend werd. De 1-1 kon dan ook niet uitblijven. Na een prima aanval van Sportlust via Winston aan de linkerkant, kon Sven de bal niet achter de keeper krijgen. In de daaropvolgende aanval van Noordwijk, waarbij de man van SVEN ('zo goed Joris vD'?) op kon bouwen. Zag Noordwijk de kans om de bal achter Luuk te krijgen via een listig balletje. Sportlust probeerde nog om de 3 punten toch uit het vuur te slepen, maar dit mocht helaas niet lukken

Kay-Arne parkeerde de bal nog precies op het hoofd van Kreeke, maar of er een knappe moeder achter de goal stond, hij een vuiltje in ze oog had, of dat z'n ogen soms dicht zaten. We zullen er nooit achter komen, maar de bal ging er in ieder geval niet in. En hij was nog zo mooi op maat hè Kay.

Al met al een tevreden Sportlust 3, waar de strijdvaardigheid vanaf spatte. Weliswaar geen 3 punten mee naar Woerden, maar een opsteker voor de groep.

Volgende week een directe concurrent: Victoria.
Victoria heeft afgelopen weekend met 2-1 verloren van Zwaluwen.

Wist je dat:

- Matthijs een rotjong is.
- de trainer van Noordwijk ook 'wat' was, wat dat was vraag je maar aan Matthijs.
- Jochem geen vrienden maakt bij Noordwijk, hij zelfs geen hand meer krijgt.
- Rik zijn tegenstander graag een kaart aannaait.
- Sven niet mee verdedigde met de 1-1
- Je lang moet wachten eer je bij de Griek binnen mag komen.
- Je dan maar in de garderobe wordt gezet met een glas bier en kleine kinderen die Goofy kijken.
- Ondergetekende een jas en een voetbalschoen heeft overgehouden aan dat etentje.
- Je maar moet mailen als je die terug wil ;).

Tot vanavond tegen OVS

2 opmerkingen: