zondag 20 november 2011

Sportlust 4 - Kamerik 2

Een rechtstreekse degradatie derby, zo mocht de wedstrijd Sportlust tegen Kamerik wel gekwalificeerd worden. Beide ploegen staan in de onderste regionen. Een overwinning van een van beide ploegen betekent echter klimmen op de ranglijst, want de onderlinge verschillen in de res.3e klasse C zijn onderin nog klein.
Sportlust begon voor het eerst dit seizoen met exact dezelfde laatste vier + keeper als de wedstrijd ervoor. Dus met Jitse op doel en het centrale duo William/Max. Met captain Martijn daar voor en de versterking van Kay-Arne in de voorhoede gaf dit het elftal de broodnodige stabiliteit en vertrouwen.

Nadat de strikte scheidsrechter gesommeerd had alle doelen, doeltjes en kinderen van het veld te verwijderen,  kon Sportlust de wedstrijd aftrappen. Het eerste kwartier was er evenwicht, met de iets betere mogelijkheden voor de bezoekers uit Kamerik. Langzaam pakte Sportlust het overwicht in de wedstrijd onder leiding van het goed spelende middenveld Michael en Leo. Met name laatstgenoemde lijkt helemaal terug na zijn vormdipje en griepjes. De eerste goal kon dan ook niet uitblijven. Bij een scrimmage in de zestien zette William zijn punt tegen de bal en deze verdween onder de keeper in het doel: 1-0. Even later was het de levendige spits Colin die na een sterke solo vrij voor de keeper fraai met buitenkant rechts scoorde. Een 2-0 ruststand, wat een luxe!

In de tweede helft moest Kamerik komen. Op de counter waren de beste kansen voor Sportlust. Colin had zijn eerste hattrick in de senioren kunnen maken, maar door dit te verzuimen bleven de gasten in de wedstrijd. Na een rommelig middenstuk met blessures en wissels kreeg Kamerik onverwachts een treffer in de schoot geworpen. Jitse leek een ongevaarlijke corner te plukken, maar werd dusdanig gehinderd dat de bal los schoot en door een Kameriker kon worden ingeschoten. Het laatste kwartier was er een van overleven voor Sportlust. Gelukkig bleef Kamerik proberen verzorgd te voetballen achterin en kon er met goed positioneel verdedigen de overwinning over de 90 minuten getild worden. Een terechte en belangrijke overwinning waardoor het 4e naar plek 10 stijgt, met zicht op de clubs daarboven.

6 opmerkingen:

1. Is het trainen afgelast, wanneer het zicht minder dan 100 meter is?

A) JA
    B) NEE

Geef hieronder het juiste antwoord!

BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar blijft het wedstrijdverslag?

3. Goede eerste helft, verzuimd om ruimer afstand te nemen, ruststand 1-0. Vlak na rust 2-0, wedstrijd gespeeld. Zeer matige 2e helft van Sportlust, verzuimd om met ruime cijfers te winnen. Doordat Zevenhoven een nóg matigere 2e helft speelde kwam overwinning nooit in gevaar. (Dieptepunt van de wedstrijd waren de escapades van Jochem langs de zijlijn waar een ieder zich aan ergerde)