donderdag 3 november 2011

Voetbal om des keizers baard

  • Woerdense Courant
  • 03 nov 2011
http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2004781 
 
OUDEWATER/WOERDEN - Jochem Sneep van Sportlust’46 3 was een tevreden man. Na lang voorberaad lukte het om te sparren met de getalenteerde voetballers van het eerste van OVS Oudewater. De uitkomst van de match was verrassend.
 
Een voetbalmoment uit OVS Oudewater 1 - Sportlust’46 3. De Woerdenaren waren getooid in nieuw sponsortenue, met op de borst Stone Cold, en achterop Go Sport. Foto: Alex de Kuijper
Een voetbalmoment uit OVS Oudewater 1 -
Sportlust’46 3. De Woerdenaren waren
getooid in nieuw sponsortenue, met op de
borst Stone Cold, en achterop Go Sport.

Zomaar een oefenwedstrijd. Dat leek OVS Oudewater 1 - Sportlust’46 3 afgelopen woensdag op het kunstgras op sportpark Markveld. Dat was het echter niet. In ontmoetingen om des Keizers baard gaat het natuurlijk niet om het eggie. Dat levert vaak andere taferelen op als er sprake is van een normale of een bekerwedstrijd. Dan gaat het soms op het scherpst van de snede. Ook al kennen sommige spelers van de elkaar bekampende elftallen mekaar van buiten de voetbalsport.

Magistraal

Neen, dat voetbal ook een alleraardigst spelletje is om ook als het nergens om gaat naar te kijken werd in een wedstrijdje van twee keer 45 minuten tussen de eerste elftalvoetballers van OVS Oudewater en de jeugdige spelers van Sportlust’46 3 wel duidelijk gemaakt. Dat er tijdens de wedstrijd door arbiter Egberts 2 keer geel werd getrokken voor shirtje vasthouden en een tackle op bal en voet voor Daan van der Steeg en Kay-Arne Heskes van de Woerdenaren was spelgerelateerd. Het enige doelpunt van de match (Robin van de Kreeke, 0-1) was magistraal.

4 opmerkingen:

  1. Magistraal? De schwalbe van Lothar afgelopen weekend was magistraal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zijn omvang was magistraal, zijn doelpunt niet!! Tellen lelijke schwalbes eigenlijk ook voor het boetesysteem??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zijn omvang IS magistraal. Schwalbes zijn toegestaan zolang ze gele kaarten voor de tegenstander opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nu alle (mooie) foto's op www.woerden.tv

    BeantwoordenVerwijderen