zondag 26 september 2010

SVC 2 - Sportlust 3

Zaterdag 25 september stond de competitiewedstrijd op het programma tegen SVC '08. Ten opzichte van vorige week twee nieuwe gezichten: Jesper (vakantie) en Martijn (4e). Martijn werd op het laatste moment aan de selectie toegevoegd omdat Rene op de training zijn kuitbeen heeft gebroken, sterkt Rene!!

1e helft:
Sportlust begon weer sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook na 10 minuten op 0-1 voorsprong, Sjoerd scoorde uit een corner van Chico. Hierna golfde het spel heen en weer. Het was SVC dat op 1-1 kwam in 25e minuut, een voorzet vanaf de achterlijn werd bij de eerst paal binnengewerkt. Nog voor rust kwam sportlust weer op voorsprong en weer was het Sjoerd die scoorde uit een slim genome vrij trap van Rik. Sjoerd die zo zijn gemiddelde van 1 doelpunt per 30 minuten in stand houdt, hou zo vol Sjoerd!

2e helft:
In de tweede helft ging SVC meer naar voren spelen waardoor Sportlust de bal niet meer in ploeg kon houden, hierdoor was SVC de gehele tweede helft de bovenliggende partij. Het was wel zuur voor Sportlust dat SVC pas in de 89e minuut de 2-2 scoorde en weer door slecht verdedigen bij een corner.

Gezien de tweede helft mogen we blij zijn met het ene punt. Ondanks het eerste puntverlies van de competitie zijn we nog steeds (mede)koploper doordat ook ARC 3 niet wist te winnen van Valken '68.

Het 4e verloor met 5-0 van Quick Boys.

Volgende week staat voor het 3e weer uitwedstrijd op het programma en wel tegen medekoploper Oegstgeest 2, een heuze topper. Het 4e gaat op bezoek bij buur Siveo 2.

ps. ik heb een nieuwe Amstel Teamlink op de site geplaatst.

zondag 19 september 2010

Sportlust 3 - Ter Leede 3

Zaterdag 18 september stond de thuiswedstrijd tegen Ter Leede 3 op het programma en net zoals voorgaande weken was het weer heerlijk voetbalweer. Ten opzichte van vorige week bevatte de selctie 5 nieuwe gezichten: Sjoerd, René, Chico, Sven en Joost.

1e helft:
Sportlust begon net als vorige week sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook na 8 minuten op voorsprong door Timo die een slechte trap van de keeper van Ter Leede afstrafte. 2 minuten later redde de keeper van Ter Leede knap op een schot van Timo. Na het 1e kwartier ging Sportlust slordig voetballen. In de 28e minuut kwam Ter Leede dan ook op 1-1 door slecht verdedigen bij een corner. Net voor rust kwam Ter Leede zelfs op een 1-2 voorsprong, de spits werd met een steekpas bereikt deze legde de bal klaar voor een lopende middenvelder en deze kon vrij inschieten.

2e helft:
In de rust besproken dat de beleving terug moest komen in de ploeg. Daarnaast werd er gekozen om van systeem te veranderen. Het was echter Ter Leede dat in de 52e minuut scoorde na slecht verdedigen. In de 60e minuut greep de trainer in en bracht 2 aanvallende wissels. Dit bleek een gouden greep te zijn, want binnen 20 minuten werd de 1-3 achterstand omgebogen naar een 5-3 voorsprong. De 2-3 gemaakt door Sven, de 3-3 door Timo, de 4-3 door Sjoerd en de 5-3 door Sven. In het laatste kwartier van de wedstrijd zette Ter Leede nog aan maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Dit was de slechtse wedstrijd van dit seizoen, maar wel de complimenten voor de veerkracht die is getoond in de 2e helft.

Het 4e verloor zaterdag door een wereldtreffer in de blessure tijd met 1-2 van TAVV 2.

Aankomende zaterdag gaat het 3e op bezoek bij SVC '08 en het 4e gaat op bezoek bij Quick Boys 5.

zondag 12 september 2010

Koudekerk 2 - Sportlust 3

Zaterdag 11 september 2010 stond de 2e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen het vorig seizoen gepromoveerde Koudekerk 2.
Dus voor een aantal spelers een tegenstander waar nog nooit eerder tegen gevoetbald is.
Bij aankomst op 'Sportpark de Grutolaan' bleek dat we naar vier wedstrijden nepgras eindelijk weer eens op echt gras mochten spelen en wel op het hoofdveld van Koudekerk.
Het hoofdveld lag er werkelijk als een biljartlaken bij, complimenten voor de terreinknecht van Koudekerk!!
Ten opzichte van vorige week ontbraken Jesper (vakantie), Karim (ziekte) en Machiel (blessure), daartegenover stond de terugkeer van Winston (vakantie) en Jeroen (ziekte).

1e helft:
Sportlust begon sterk aan de wedstrijd, het 1e kwartier werd Koudekerk van het kastje naar de muur gestuurd maar dit leverde geen grote kansen op.
In het 2e kwartier kwam Koudekerk wat meer in de wedstrijd en Koudekerk kwam dan ook op 1-0, vanuit een vrije trap vanaf de zijkant werd de bal niet goed weggewerkt en via de kluts viel de bal plots voor de voeten van een speler van Koudekerk en werkte de bal in het doel.
Sportlust was weer wakker geschut en gaf weer gas bij en binnen vijf minuten stond het dan ook weer gelijk. De boomlange centrale verdediger van Koudekerk kreeg nogal ongelukkig de bal tegen zijn hand in de 16, de goedleidende scheidsrechter kon echter niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Timo eiste de bal op en schoot de bal beheerst binnen.
Sportlust ging door en scoorde nog tweemaal voor rust. In beide gevallen was Vincent de maker. De 1-2 viel na een hoge bal vanaf de zijkant waarbij Vincent zijn man aftroefde, de keeper voorbij ging en de bal in het lege doel kopte.
De 1-3 was er eentje uit het boekje, vanaf links werd de bal voorgetrokken naar de tweede paal waar Sander van Hattum de bal in één keer teruglegde op de vrijstaande Vincent. Vincent faalde niet en kon zodoende alweer zijn vierde van het seizoen binnenschieten.

2e helft:
In de tweede helft had Sportlust moeite met het feit dan Koudekerk meer naar voren ging spelen, dit betekende ook dat er voor Sportlust meer ruimte kwam in aanvallend opzicht.
Sportlust kreeg dan ook 3/4 grote kansen op de 1-4 en om de wedstrijd in het slot te schieten.
In de 65e minuut kwam de spanning weer terug in de wedstrijd en weer vanuit een vrije trap vanaf de zijkant scoorde de boomlange verdediger van Koudekerk de 2-3.
Koudekerk ging nog meer naar voren spelen maar het was verdediger Niels die een schot van Timo van richting veranderde en zo de 2-4 op het scorebord bracht.
Het verzet van Koudekerk was hiermee gebroken, Winston kon na goed voorbereidend werk van Jeroen nog de 2-5 binnenschuiven. Ondanks de moeizame tweede helft een verdiende overwinning!

1-1 Timo
1-2 Vincent
1-3 Vincent
2-4 Niels
2-5 Winston

Volgende week komt Ter Leede 3 naar Woerden toe, Ter Leede verloor vorige week nog van Koudekerk maar wist deze week te winnen van SVC '08, SVC '08 was onze tegenstander in de 1e ronde van de nacompetitie van vorige seizoen en waar wij pas na strafschoppen van wisten te winnen, van onderschatting kan dus geen sprake zijn!!

Het 4e verloor met 5-0 in de beladen derby van WDS 2. Het 4e ontvangt volgende week in Woerden TAVV 2.

zondag 5 september 2010

04-09-2010 Sportlust 3 – Noordwijk 4

Auteur: Luuk

Na drie gewonnen bekerwedstrijden kwam vandaag Noordwijk 4 naar sportpark Cromwijck voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2010-2011. De eerste 20 minuten van de wedstrijd was het spel van Sportlust nogal onwennig. Na wat omzettingen kreeg Sportlust het middenveld meer in handen. Het eerste gevaar van Sportlust kwam van de voet van Rik, zijn schot spatte uiteen op de lat. Na 30 minuten kwam Sportlust op 1-0 , de vrijgespeelde Jesper loste een dwarrelschot af op waar de 'keeper' van Noordwijk zich lelijk op verkeek. In het restant van de eerste helft kwamen zowel Sportlust en Noordwijk niet verder dan wat speldenprikjes.

Al na 1 minuut in de 2e helft kwam Noordwijk op 1-1, Noordwijk kwam door over de rechterkant en de spits van Noordwijk kwam goed voor zijn man en kopte de voorzet met een boogje over Luuk. Sportlust was wakker geschut en pakte de draad weer op wat na 20 minuten de 2-1 opleverde, Vincent werd aangespeeld in de 16 en draaide weg bij zijn man en prikt de bal in de lange hoek.
Hierna vergat het Sportlust wat over een betere conditie beschikte door te drukken en de wedstrijd in het slot te schieten.
Tegen de verhouding kwam Noordwijk 10 minuten voor tijd alsnog op 2-2, na een uitbraak over de linkerkant werd de voorzet met een smash (waar Bas van de Goor jaloers op zou zijn) in de goal gewerkt. De scheidsrechter was totaal niet bereikbaar voor de Sportlust protesten, dit leverde Vincent nog een gele kaart op.
Sportlust hield het 'rouwmoment' kort en ging op zoek naar de 3-2.
Sportlust kreeg loon naar werken, 5 minuten voor tijd werd weer Vincent aangespeeld in de 16 en nadat hij drie man had dolgedraaid kon Vincent zijn 2e van de middag binnenschieten. Een prima start van het seizoen voor de selectie 3/4, want ook het 4e begon met een 3-0 overwinning op Zwammerdam 2. Volgende week gaat het 3e op bezoek bij het gepromoveerde Koudekerk 2 en mag het 4e naar WDS 2.

Dubbele overwinning

Na de fraaie 3-0 winst van het 4e op Zwammerdam in de ochtend (Uitblinkers Fabian en Kay-Arne) was ik nu natuurlijk benieuwd naar prestatie van het 3e. En zie daar, de links naar het Haarlems Dagblad zijn ook dit jaar weer aangeslingerd en actueel, ook voor 4. Dus geen gedoe met inloggen op Voetbal.nl. Een 3-2 winst op Noordwijk dus, goed resultaat! Wedstrijddetails in de comments?