zondag 12 september 2010

Koudekerk 2 - Sportlust 3

Zaterdag 11 september 2010 stond de 2e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen het vorig seizoen gepromoveerde Koudekerk 2.
Dus voor een aantal spelers een tegenstander waar nog nooit eerder tegen gevoetbald is.
Bij aankomst op 'Sportpark de Grutolaan' bleek dat we naar vier wedstrijden nepgras eindelijk weer eens op echt gras mochten spelen en wel op het hoofdveld van Koudekerk.
Het hoofdveld lag er werkelijk als een biljartlaken bij, complimenten voor de terreinknecht van Koudekerk!!
Ten opzichte van vorige week ontbraken Jesper (vakantie), Karim (ziekte) en Machiel (blessure), daartegenover stond de terugkeer van Winston (vakantie) en Jeroen (ziekte).

1e helft:
Sportlust begon sterk aan de wedstrijd, het 1e kwartier werd Koudekerk van het kastje naar de muur gestuurd maar dit leverde geen grote kansen op.
In het 2e kwartier kwam Koudekerk wat meer in de wedstrijd en Koudekerk kwam dan ook op 1-0, vanuit een vrije trap vanaf de zijkant werd de bal niet goed weggewerkt en via de kluts viel de bal plots voor de voeten van een speler van Koudekerk en werkte de bal in het doel.
Sportlust was weer wakker geschut en gaf weer gas bij en binnen vijf minuten stond het dan ook weer gelijk. De boomlange centrale verdediger van Koudekerk kreeg nogal ongelukkig de bal tegen zijn hand in de 16, de goedleidende scheidsrechter kon echter niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Timo eiste de bal op en schoot de bal beheerst binnen.
Sportlust ging door en scoorde nog tweemaal voor rust. In beide gevallen was Vincent de maker. De 1-2 viel na een hoge bal vanaf de zijkant waarbij Vincent zijn man aftroefde, de keeper voorbij ging en de bal in het lege doel kopte.
De 1-3 was er eentje uit het boekje, vanaf links werd de bal voorgetrokken naar de tweede paal waar Sander van Hattum de bal in één keer teruglegde op de vrijstaande Vincent. Vincent faalde niet en kon zodoende alweer zijn vierde van het seizoen binnenschieten.

2e helft:
In de tweede helft had Sportlust moeite met het feit dan Koudekerk meer naar voren ging spelen, dit betekende ook dat er voor Sportlust meer ruimte kwam in aanvallend opzicht.
Sportlust kreeg dan ook 3/4 grote kansen op de 1-4 en om de wedstrijd in het slot te schieten.
In de 65e minuut kwam de spanning weer terug in de wedstrijd en weer vanuit een vrije trap vanaf de zijkant scoorde de boomlange verdediger van Koudekerk de 2-3.
Koudekerk ging nog meer naar voren spelen maar het was verdediger Niels die een schot van Timo van richting veranderde en zo de 2-4 op het scorebord bracht.
Het verzet van Koudekerk was hiermee gebroken, Winston kon na goed voorbereidend werk van Jeroen nog de 2-5 binnenschuiven. Ondanks de moeizame tweede helft een verdiende overwinning!

1-1 Timo
1-2 Vincent
1-3 Vincent
2-4 Niels
2-5 Winston

Volgende week komt Ter Leede 3 naar Woerden toe, Ter Leede verloor vorige week nog van Koudekerk maar wist deze week te winnen van SVC '08, SVC '08 was onze tegenstander in de 1e ronde van de nacompetitie van vorige seizoen en waar wij pas na strafschoppen van wisten te winnen, van onderschatting kan dus geen sprake zijn!!

Het 4e verloor met 5-0 in de beladen derby van WDS 2. Het 4e ontvangt volgende week in Woerden TAVV 2.