maandag 30 november 2009

Sportlust 3 - BVCB 2 1-2

Een ongelukkige nederlaag. Anders kan het niet omschreven worden.
In een matige wedstrijd van beide kanten ging de gelukkigste van de twee er met de punten vandoor. Omdat het middenveld drukbevolkt was werd door beide ploegen veelvuldig voor de lange bal gekozen. Doordat de wind vrij spel had op het kunstgrasveld van Sportlust had dit weinig effect. Veel ballen waaiden over de zijlijn of rechtstreeks naar de keeper. Beide ploegen kwamen in de eerste helft tot welgeteld 1 goede kans. Sven stuitte vanaf vijf meter op de keeper van BVCB en Luuk moest een keer attent uit zijn doel komen om een uitbraak van BVCB te neutraliseren. Het enige dat opviel was de scheidsrechter die uiterst vreemd aan het fluiten was. In een sportieve wedstrijd van beide kanten kreeg de goede man het toch voor elkaar om maar liefst acht (!) gele kaarten te trekken. Ook de 1-0 voor Sportlust was voor een groot deel aan deze man te danken. Sven werd in het strafschopgebied keurig van de bal gelopen door de laatste man van BVCB. Niks aan de hand, maar de scheidsrechter besloot tot het geven van een penalty. Zoals al het hele seizoen een koud kunstje voor topscorer Robin.
In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, Sportlust kreeg wel al vroeg een vrije schietkans van de rand van het strafschopgebied via Mark PU maar verder werd er door beide partijen geen kansen afgedwongen. De gelijkmaker van BVCB kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Op het middenveld werd slordig balverlies geleden, centraal achterin werd er aan de verkeerde kant gedekt en zo viel de bal ineens voor een BVCB-er die overigens wel keurig afrondde. Er leek een luchtje van buitenspel aan het doelpunt te zitten, er werd ook wel gevlagd door G, maar ook deze keer trok de scheidsrechter weer zijn eigen plan en kende het doelpunt toe. In de laatste minuut verviel Sportlust weer eens in een oude fout: slecht dekken bij corners en vrije trappen. Bij een dode spelsituatie stonden twee spelers van BVCB vogelvrij op vijf meter van het doel. Dit betekende dan ook meteen de winnende treffer: 1-2. Ook nu werd er weer gevlagd, maar verrassend genoeg had de scheidsrechter het zelf weer beter gezien en werd het doelpunt weer toegekend. Zo ging BVCB er, in een wedstrijd die geen winnaar verdiende, met de punten vandoor. Doodzonde aangezien bij winst de tweede plaats een feit was geweest.
A.s. zaterdag thuis tegen Gouda, een ploeg die de laatste weken aardig wat punten bijeen heeft gesprokkeld. Zo werd er afgelopen zaterdag zeer verdienstelijk gelijkgespeeld tegen koploper DSO. Een ploeg om voor uit te kijken dus.