maandag 9 november 2009

Sportlust 3 - Be Fair 2 2-1

Een moeizame, maar daarom niet minder verdiende overwinning.
Met een, zoals eigenlijk elke week, op een aantal plaatsen gewijzigde opstelling werd vanaf het begin de aanval gezocht. Hoewel er sprake was van een veldoverwicht werden er niet overdreven veel kansen afgedwongen. Het lijkt inmiddels een beetje een terugkerend fenomeen te worden dit seizoen. Achterin zit alles prima dicht, maar we blijven moeilijk scoren. Resultaat was dan ook een 0-0 ruststand, ondanks een aantal gevaarlijk ogende aanvallen. In de tweede helft hetzelfde beeld, al snel een paar goede kansen maar helaas geen voorsprong. En een oude voetbalwet leert dat je de goal dan vaak tegenkrijgt. Be Fair kwam over onze linkerflank goed door, en doordat er niet op tijd werd uitgestapt vanuit het centrum kon de halfspeler van Be Fair vrij het strafschopgebied in dribbelen. Met een prima schot in het dak van het doel werd de 0-1 op het bord gezet. Aangezien er toen al een minuut of 70 gespeeld was leek het een vervelende middag te gaan worden. Dit bleek echter mee te vallen. Nadat Derk uit een corner de bal voor z'n voeten kreeg en binnentikte was het vlak voor tijd Sven die een, misschien wat makkelijk gegeven, penalty meekreeg. Uiteraard een koud kunstje voor topscorer Robin (vroeg in de tweede helft ingevallen voor Vincent): 2-1. Alweer zijn achtste goal van het seizoen.
Een nuttige overwinning. Hierdoor hebben we de aansluiting voor de tweede plaats weer te pakken. A.s. zaterdag een uitwedstrijd bij Alexandria, ook een ploeg die voor de tweede plaats speelt. Uit de laatste vier wedstrijden hebben we tien punten gehaald, laten we maar eens kijken of we deze serie een mooi vervolg kunnen geven.