zondag 15 november 2009

Alexandria 2 - Sportlust 3 1-3

Een belangrijke overwinning in de strijd om de tweede plaats.
Alexandria verloor vorige week van koploper DSO en was duidelijk van plan om deze nederlaag tegen Sportlust van zich af te spelen. Ze kwamen dan ook sterk uit de startblokken en Sportlust mocht van geluk spreken dat het niet na een kwartier spelen al met een paar doelpunten achter stond. Na dit kwartier kwamen we langzaam wat beter in de wedstrijd en na een half uur was het Leon Pol die voor het hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Op eigen helft gaf hij de bal een "roei" en, geholpen door de wind, vloog de bal tot ieders verbazing over de keeper het doel in. Voor wie er niet bij was, hier een vergelijkbaar doelpunt: http://www.youtube.com/watch?v=_wCEGc8KRew Het was ook goed te merken dat Leon niet vaak scoort. Normaal juichen kan ie namelijk niet. Hier dus maar een paar voorbeeldjes van hoe het ook kan: http://www.youtube.com/watch?v=SFrMSzoLXIU&NR=1 Leon, doe er je voordeel mee.... En zo stond tegen de verhouding in een 0-1 tussenstand op het bord. Een minuut of vijf later floot de, overigens prima scheidsrechter, voor een vrije trap. Ondergetekende besloot zich achter de bal te zetten. En met een werkelijk verwoestende binnenkant-voet-trap werd de bal om de muur en langs de keeper gekruld. Deze kreeg er nog wel uiterst knap een handje tegen, maar was toch kansloos: 0-2. Na afloop werd, niet geheel onterecht, door verscheidene mensen de vergelijking gemaakt met de beroemde vrije trap van Roberto Carlos tegen Frankrijk: http://www.youtube.com/watch?v=-t5MF7NRQh4 . Ik wens de rest van het seizoen dan ook alleen nog maar met "Martelinho" te worden aangesproken. En zo gingen we dus met een 0-2 voorsprong de rust in. Niet snel na rust werd de wedstrijd beslist. Timo kopte iets over de middenlijn de bal door, de laatste man van Alexandria kon de bal niet meer onderscheppen en zo kreeg Winston vrije doorgang. Alleen voor de keeper faalde hij niet: 0-3. Alexandria zette hierna nog wel aan, kreeg ook nog een aantal behoorlijke kansen, maar Luuk is de laatste weken in topvorm, en moest uiteindelijk slechts 1x capituleren en dit betekende een 1-3 eindstand. Eerlijk is eerlijk, een verdiende overwinning kan het niet genoemd worden. Maar door keihard te werken kan het geluk blijkbaar ook worden afgedwongen. En zo zijn we inmiddels naar de derde plaats gestegen. Tot slot een klein eerbetoon aan de trainer van onze tegenstander van vandaag, Ulrich van Gobbel, die ooit deel uitmaakte van een legendarische Feyenoord defensie met namen als John de Wolf, Ruud Heus, John Metgod en Henk Fraser: http://www.youtube.com/watch?v=CZ6X5icq_7I

5 opmerkingen:

1. Ullrich van Gobbel16 november 2009 om 14:40

Het was inderdaad een wedstrijd die allebei de kanten op kon gaan. Gefeliciteerd met de 3 punten en bedankt voor de herinnering aan een prachtig seizoen.