maandag 5 oktober 2009

ARC 3 - Sportlust 3 3-2

Een ongelukkige nederlaag, anders kunnen we het niet noemen. Met helaas een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter.
Na een kwartier spelen werd een dekkingsfout achterin meteen afgestraft door de thuisploeg. Tussen 4 man door kon een speler van ARC vrij voor de keeper komen en prima afronden: 1-0. Gelukkig hebben wij Moustafa, die speelt al een paar weken erg sterk en hij was het dan ook die met een prima schuiver voor de 1-1 zorgde. Een overtreding van Chico in de hoek van het strafschopgebied betekende echter een terechte penalty en een onterechte 2-1 achterstand bij rust. Ook al omdat de scheidsrechter een overtreding op de doorgebroken Vincent met slechts geel bestrafte. In de tweede helft haalde Leon een doorgebroken aanvaller van ARC neer, en tot ieders grote verbazing trok de scheidsrechter nu wel een rode kaart. Op zich was het een overtreding waar ook "rood" voor staat, maar dan had ARC in de eerste helft ook een rode kaart moeten krijgen. Tot overmaat van ramp besloot de scheidsrechter ook nog eens tot het toekennen van een penalty. Dit terwijl de overtreding zeker 2 meter buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Al met al een minuut waarin de scheidsrechter 2 cruciale, foute beslissingen nam en daarmee de wedstrijd besliste. Door middel van een prima afstandsschot van Marc werd het nog wel 3-2, maar dat was dan ook meteen de eindstand.
Een zure nederlaag waarbij ARC iets teveel en Sportlust iets te weinig heeft gekregen.
Volgende week thuis tegen Katwijk 4, hun 5e elftal hebben we voor de beker makkelijk verslagen. Eens kijken of we hun 4e elftal ook kunnen hebben....
Positief puntje: naar het schijnt heeft een reservespeler van Sportlust in de rust met "latje-schieten" 4x achter elkaar de lat geraakt. Je moet het maar kunnen.....

3 opmerkingen:

1. Hier het verslag van ARC-kant:

BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Wat heeft Sportlust toch mazzel gehad met die scheidsrechter zeg', aldus manke nelis van ARC