maandag 12 oktober 2009

Sportlust 3 - Katwijk 4 2-0

Wederom een tegenstander met een gemiddelde leeftijd die minimaal 15 jaar hoger ligt dan de onze. Na eerdere nederlagen tegen soortgelijke teams als Zevenhoven en ARC nu wel een overwinning.
Het was een wedstrijd die typerend is voor het 3e van dit seizoen. Achterin de zaken aardig op orde, waardoor er weinig wordt weggegeven. Maar voorin wordt niet al te makkelijk het net gevonden. Zo ook vandaag. Veel druk op het doel van de tegenstander, ook de nodige kansen maar voor rust helaas geen doelpunten. Met een beetje pech had het zelfs 0-1 of 0-2 kunnen staan na een grote kans uit een corner en een 1-tegen-1 waar Luuk prima redde. Dit had overigens geen verdiende ruststand geweest aangezien het toch vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Katwijk was. Na rust veranderde dit beeld niet, weer veel druk op doel van Katwijk, weer 1 grote kans voor de gasten, maar gezien het spelbeeld was het dik verdiend dat Sven een kwartier voor tijd de 1-0 liet aantekenen. Katwijk bracht daarna nog een grote spits in (ik weet niet wat ze daar eten, maar een stuk of 6 man van Katwijk was 2 meter lang en 2 meter breed), maar werd niet meer gevaarlijk. Vlak voor tijd kwam Winston over links goed door, bracht de bal prima voor en het was Sven die bij de 2e paal zijn 2e van de middag kon binnenschieten. Door zijn 2 goals mag hij zich dus een weekje Sven "the Man" noemen.
Alles bij elkaar een nuttige en verdiende overwinning waardoor we weer een beetje omhoog kunnen kijken. Volgende week Soccer Boys. Die verloren afgelopen zaterdag met 7-1 van DSO. Die hebben dus wat goed te maken....
Opmerkelijk: geel voor de trainer (wat is het toch een kaartenverzamelaar!) en Marc Nederend heeft het wereldrecords kopduels in 1 wedstrijd verbeterd naar 237. Van harte, Marc.