maandag 19 oktober 2009

Soccer Boys 3 - Sportlust 3 4-8

Een heel vreemde wedstrijd, maar wel 3 dikverdiende punten voor Sportlust.
De wedstrijd was nog geen kwartier onderweg en er stond al een 0-3 tussenstand op het spreekwoordelijke scorebord. Uit een paar goede aanvallen waren achtereenvolgens Winston en Sven (2x) de doelpuntenmakers. Je zou vervolgens verwachten dat er wat gas terug genomen zou worden, maar het tegendeel was waar. Sportlust bleef druk zetten op de, met alle respect, toch wel erg zwakke tegenstander, en nog voor rust was het door doelpunten van opnieuw Winston, Robin, Rik en weer Robin al 0-7.
Probleem in dit soort wedstrijden is om de concentratie er bij te houden voor de 2e helft en om elkaar de bal te blijven gunnen om zo de score te kunnen uitbreiden. Dat Sportlust 3 dit (nog) niet beheerst bleek wel, want na de vroege 0-8 van Winston, een prachtige volley uit de draai in de kruising viel de concentratie volledig weg met als gevolg 4 (!) tegentreffers. Zo werd een middagje korfballen dus met een 4-8 overwinning en gemengde gevoelens afgesloten. Uiteraard tevredenheid over een perfecte 1e helft. Maar grote ontevredenheid over de 4 tegengoals in het laatste half uur. De 2e helft dus maar snel vergeten en blij zijn met de 3 punten. A.s. zaterdag voor de beker tegen Alphia. De week daarop staat de thuiswedstrijd tegen koploper DSO op het programma. Hoog tijd dat zij eens wat punten gaan verspelen....