maandag 1 oktober 2007

Be Fair 2 - Sportlust 3 1-4

Na vorige week het eerste punt gepakt te hebben met 1-1 tegen Spirit, waar onder getekende afwezig was dus geen verslag van kan doen, werd het langzamerhand tijd om een driepunter te scoren. Ieder ander resultaat zou een matige seizoensstart betekenen, zeker met koploper ARC op komst. De tegenstander was echter zeker geen gemakkelijke. Vorig jaar nog werd het kampioenschap verspeeld door een zeer slappe 1-1 tegen het 3e van Be Fair. Nu aantreden tegen het 2e, waar Sportlust 2 het in het verleden ook vaak lastig tegen had.

Be Fair uit dus, das altijd beperkte parkeerplek, matige velden, weinig warmloopruimte, krappe kleedkamers met 2 of 3 andere teams te delen en jaren 70-kantine. Maar ook een plek met goede herinneringen voor Sportlust 3, hier werd immers in het verleden de Amstel Cup gepakt. En ook de laatste wedstrijd op dit complex (ze krijgen een prachtig nieuwe) had een positief resultaat.

Selectie was wat krap, maar de opstelling een vrij logische: Luuk; Gerhart, Martijn (c), Derk, Niels V; Steven, Ronald, Niels P, Rik K; Winston en Lennart. Coach Maurice benadrukte dat we van de start vol voor de winst dienden te gaan. Eerste 15 minuten ging dat vrij aardig, maar gedurende eerste helft kreeg Be Fair meer kansen maar Luuk was scherp vandaag. Vlak voor rust kreeg Lennart een niet te missen kans aangeboden door Ronald, maar koppen is nooit zijn sterkste punt geweest zullen we maar zeggen. Even later Niels Palm nog op de buitenkantpaal maar 0-0 werd de ruststand. Na de thee weer een goede start van Sportlust, maar de goal bleef uit. Echter de roodwitten bleven er in geloven en speelden misschien wel hun sterkste fase van het seizoen. Volledig terecht kreeg de onvermoeibare Winston in de 71e een penalty. Lennart faalde niet. De ontlading was groot, voor het eerst op voorsprong dit seizoen!

Hierna leek het verzet gebroken van Be Fair, uitblinker Luuk zette met een enorme uittrap Winston vrij de keeper, die haalde verwoestend uit: 0-2. Invaller Raoul kon even later alleen op de doelman af voor 0-3 binnen een minuut of zeven. De thuisploeg probeerde nog wel wat en helaas viel uit een vreemde kopbal de tegengoal. Het leek nog even spannend te worden, maar rond de 88e kon Winston alleen op de keeper af voor de 1-4 en tekende zo voor zijn tweede van de dag, nog 18 goals te gaan.... Een knappe en verdiende overwinning waardoor het 3e stijgt van de 10e naar de 5e plaats. Volgende week komt koploper en 'early favourite' ARC 4 op bezoek.

8 opmerkingen:

1. Leuk stukje weer ! Maar kan er misschien ook een stand worden weergegeven op de site zodat we kunnen zien waar wij en de toekomstige tegenstanders staan ?