maandag 18 april 2011

Valken-Sportlust

Het duel met Valken was er voor Sportlust (ondanks theoretische titelkansen) één voor de kat zijn viool. Voor Valken wel een belangrijke wedstrijd, want bij winst spelen zij tot de laatste speelronde op het kampioenschap. Voor Sportlust slechts zaak om voort te borduren op de eerste 45 minuten vorige week tegen ARC.

In tegenstelling tot vorige week tegen ARC vielen er geen spelers vanuit het 2e terug, maar moesten wij zelfs een speler inleveren aan 2 (Niels). Sven vervangt Daan (die door wonderbaarlijk herstel weer op de bank plaats kon nemen) op rechtsback, Kaas uit het 8e staat centraal, een halfgeblesseerde Jesper vervangt Niels aan de linkerkant, Kay staat rechtshalf en Winston heeft z’n basisplek ook weer terug waardoor Joost een linie terugzakt.

De wedstrijd op het hobbelige hoofdveld begint van beide kanten rommelig. Valken zet Sportlust vroeg onder druk. Toch wordt geprobeerd, over met name de rechterkant, op te bouwen. Onze gelegenheidsrechtsback lijkt een beetje van slag en peert bijna elke bal over de zijlijn. Op een enkele bal die wel binnen de lijnen blijft wordt niet geanticipeerd door Sportlust. Als Valken de ballen van Sven zat is (wat JS nooit zal zeggen) zetten ze nog wat meer druk op onze achterste linie. Hierdoor is Luuk genoodzaakt de lange bal te spelen. De lange bal van Luuk wordt gewonnen door Valken en ook de 2e bal is voor hen. Echter als ze de bal gewonnen hebben, weten ze niet echt raad met de bal waardoor de ruststand logischerwijs 0-0 is.

In de rust wordt geroepen dat het niet slecht gaat, de organisatie is namelijk goed. Aangezien Valken moet winnen zullen er naar mate de wedstrijd vordert meer ruimtes vrij komen waar wij van moeten profiteren.

Echter, door een uiterst slappe eerste 10 minuten van de 2e helft maken we het onszelf erg moeilijk.
De 2e helft is net een minuut oud als de 1-0 achter Luuk wordt geschoten. Nog geen 5 minuten later is het 2-0 en dreigt een afstraffing. Maar Sportlust lijkt wakker geschud en begint opeens te voetballen (tenminste: we doen een poging daartoe), dit ligt uiteraard ook aan Valken die het wel best vind en wat achteruit gaat lopen. Als Matthijs, inmiddels in de ploeg gekomen voor Schwanzaghi, na 70 minuten spelen goed doorgaat in de 16 en wordt neergelegd krijgt Sportlust een penalty. Deze wordt benut door Rik. Hoewel we vrijwel nog niks hebben gecreëerd staat het nog maar 2-1 en is er slechts een opvlieging nodig alsnog een punt mee te kunnen nemen. Een klein slotoffensief volgt. Met een goede kans voor Robin, die 2 teenlengtes tekort komt na goed voorbereidend werk van Matthijs (goede invalbeurt), en een gemiste kopkans van Matthijs zelf zijn de 2 beste mogelijkheden genoemd. Hierdoor blijft het 2-1. Een verdiende nederlaag tegen een degelijke ploeg die zelf de mogelijkheden miste op een grotere overwinning.

Waar vorige week de eerste 10 minuten van de 2e helft de inleiding vormde voor het puntverlies, waren deze minuten nu doorslaggevend voor het resultaat. In de nacompetitie mag ons dit niet gebeuren, anders kunnen we promotie wel vergeten. We hebben nog 1 kans om tijdens een officieel duel de 45e tot de 55e minuut te oefenen, over 3 weken thuis tegen Zevenhoven.