maandag 11 april 2011

Sportlust-ARC

Om nog uitzicht te houden op het kampioenschap moest vandaag gewonnen worden van de oude rotten uit Alphen. Hoewel het een geslepen ploeg is, winnen wij onze thuiswedstrijd tegen ARC vrijwel altijd. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Katwijk zijn Winston, Jesper en Kay-Arne buiten de basis-11 gelaten. Hiervoor in de plaats staan Stephan Waal, Stephan Hoes en Robin in het veld.

Sportlust begint goed aan de wedstrijd. Er wordt snel druk gezet waardoor ARC niet aan voetballen toekomt. Vroeg in de eerste helft komen we op 1-0. Stephan Wahl stuurt Sven diep die een goede actie koel afrondt. Niet veel later valt ook de 2e treffer. Weer is het Sven, die nu op aangeven van de andere Stephan, het net vind. Als later Robin op de goede plaats staat en de 3-0 binnenschiet lijkt de wedstrijd gespeeld. Echter, in de tweede helft volgt een bekend ritueel.

Na een prima eerste helft waarin een riante voorsprong is opgebouwd, wordt de wedstrijd compleet uit handen gegeven. ARC probeert er nog wat van te maken door snel druk te zetten op onze achterste linie. Dat dit een juiste zet is blijkt snel, want de 3-1 wordt vroeg in de tweede helft gemaakt. Terwijl er dan in feite totaal geen nood aan de man is, sluipt de angst er in. Als later ook de 3-2 en 3-3 gemaakt worden is de chaos compleet. Een kleine 10 minuten voor het einde komen we alsnog op voorsprong. Door goed koppend werk van Winston en Joris kan onze captain van dichtbij inschieten. Een deceptie lijkt afgewend. Maar zoals ons vaker overkomt schiet een tegenstander een bal erin zoals hij hem nooit meer zal maken. Extra zuur dat het in de laatste seconde van de wedstrijd gebeurt.

Over deze wedstrijd hoef ik niet zoveel woorden meer vuil te maken, iedereen weet dat dit een schandalige prestatie is. Het kampioenschap kunnen we uit ons hoofd zetten. We zullen ons nu vol op de nacompetitie moeten richten.

4-4 -

Doordat ook het 4e niet wist te winnen van ARC (1-4) en degradatie daarmee een feit is, was de zaterdag er één om snel te vergeten.