zondag 20 maart 2011

Sportlust-Katwijk

Vandaag de wedstrijd tegen nummer laatst Katwijk. Op papier makkelijk, maar in de vorm van de laatste weken is geen enkele tegenstander een makkelijke opgave. Bovendien is Katwijk traditioneel een lastige tegenstander. Met 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden moet er weer eens gewonnen worden willen we nog enigszins aanspraak maken op de titel.

Ten opzichte van vorige week 2 wijzigingen in de basisopstelling, Jesper vervangt de geblesseerde Chico op de linksbackpositie en Marc keert weer terug in de basisopstelling ten faveure van Joris V. Op de bank Robin vd Kreeke, oudgediende Martijn Staal en oude Kaas. Als tactiek: gauw drukzetten en proberen zo snel mogelijk de bal te veroveren.

1.Luuk 2.Daan 3.Niels 4.Marc 5.Jesper 6.Rik 7.Kay-Arne 8.Sven 9.Joost 10.Timo 11.Winston

Dit lukt vrij aardig. Helemaal gezien het feit dat Katwijk de bal dolgraag weer terug wil spelen zodra zij wel balbezit hebben. Ook doordat Niels en Marc vrijwel alle duels met de balvastogende spits winnen heeft Sportlust meer balbezit dan Katwijk. Na een aantal mogelijkheden voor Sportlust versiert niet onze schwanskoning (of was het nou schwalbekoning) maar Sven een strafschop. Aangezien de tijd rijp was voor de eerste treffer van het seizoen eiste ondergetekende (ook na weer een 100% kans te hebben gemist) de strafschop op (red. uiteraard feilloos binnengeschoten). Met een vrij vroege 1-0 en een zonovergoten Sportpark Cromwijck, zijn de ideale omstandigheden aanwezig wat zelfvertrouwen te tanken. Een ruime overwinning lijkt in de maak als 1 minuut na de 1-0 Sven Joost in staat stelt de 2-0 te maken. Joost draait goed weg bij z'n tegenstander en schiet de 2e treffer van de dag binnen. Vervolgens worden er nog een handvol goede kansen gecreeërd. Helaas valt de 3e treffer niet en wordt er ook geen 2e strafschop toegekend als een verdediger van Katwijk gaat handballen. Des te zuurder dat na 30 minuten spelen de bal wel aan de andere kant valt. Een dubieus gegeven vrije trap wordt ingedraaid en, nadat Niels opzichtig wordt vastgehouden, binnengewerkt door de tegenstander. Sportlust lijkt even de weg kwijt en speelt het restant van de 1e helft rommelig uit.

In de 2e helft komen we vrij vroeg door een slechte actie van uitgerekend de vervelendste tegenstander (nummer 11) van dit seizoen op 3-1. Timo rondt koelbloedig af. Vanaf dit moment is de wedstrijd beslist, helemaal als later Timo en Sven de 4e en 5e treffer scoren. Voor de statistieken scoort Katwijk nog met een zondagsschot tegen en vindt ondergetekende (doordat hij weigert af te spelen) voor de 2e maal het net waardoor de uitslag 6-2 is.

Hoewel jammer van de 2 tegengoals, een mooie uitslag. Doordat onze grootste concurrenten ook wonnen, verandert er niet heel veel aan de situatie. Zaak is om de resterende duels te winnen en wellicht staan we dan bovenaan. Komende 2 weken geen wedstrijden voor Sportlust 3, de concurrenten spelen inhaalduels. Mocht Ter Leede de inhaalduels winnend weten af te sluiten wordt het met een achterstand van 5 punten een lastig karwei. We'll see