maandag 22 november 2010

ZEVENHOVEN 2 – SPORTLUST 3

Door Winston:

Een week na de eerste nederlaag van het seizoen, konden de zaken weer recht gezet worden in Zevenhoven. Voor het eerst dit seizoen viel er geen enkele speler van het 2e terug en moesten we het op eigen kracht doen. Dat het een lastige wedstrijd zou worden was bij voorbaat al duidelijk. Zevenhoven heeft de laatste weken de weg omhoog ingeslagen en kon bij een overwinning stijgen naar een plek in de top drie.
Na een redelijke warming-up op het ‘landelijke’ trainingsveld (of zoals iemand zei: ‘dit voelt als Poldervogels uit’), begonnen we redelijk sterk aan de wedstrijd. Zoals afgesproken werd er direct druk gezet, zodat Zevenhoven niet tot voetballen kon komen.

Des te pijnlijker was het daarom dat na vijf minuten miscommunicatie (bij een ingooi!) leidde tot de 1-0. De linksbuiten van Zevenhoven kon 60 meter het veld oversteken, voordat hij de spits alleen voor Fabian zette. Die faalde niet. Gelukkig pakte we het snel weer op en kwam Zevenhoven er steeds minder uit. Vijf minuten voor rust kon Sven opstomen naar de zestien meter en liet een verwoestend schot los. Dat de keeper deze bal doorliet, was uiteraard een logisch gevolg (waarschijnlijk is hij zaterdagnacht wel een paar keer wakker geworden).

De tweede helft ging op en neer, zonder dat er echt grote kansen waren voor beide ploegen. Een kwartier na rust werd het echter 1-2. Jesper begon aan een rush en bediende Winston in de zestien meter. Winston draaide weg van zijn tegenstander en plaatste de bal in de verre hoek. Dit doelpunt betekende een mentale dreun voor Zevenhoven, wat zich vrij snel vertaalde in twee rode kaarten. Eerst was het de linksback van Zevenhoven die Kay-Arne een aandenken gaf, waarna ook de linksbuiten zich niet onbetuigd liet. Na een lekkere uithaal op de schenen van Winston mocht hij direct gaan douchen.

In de laatste tien minuten hadden we het wel beter uit moeten spelen tegen negen man. We hebben uiteindelijk te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes op het veld. Daarentegen hebben we ook niks meer weggegeven. Al met al hebben we weer drie belangrijke punten gehaald in de strijd om de koppositie. Belangrijker nog, we hebben karakter getoond na de zeperd van vorige week tegen Valken. We hebben na een achterstand de schouders eronder gezet en ons teruggevochten in de wedstrijd. Dat is een compliment waard.

De aankomende weken staan er nog een paar belangrijke wedstrijden op het programma. Eerst hebben we zaterdag een bekerwedstrijd uit bij B.S.C. (in Benthuizen, net voor Zoetermeer) om vervolgens nog twee keer aan te treden voor de competitie. Zo net voor de winterstop zou het toch heel lekker zijn om deze competitiewedstrijden om te zetten in zes punten!

9 opmerkingen:

1. prima verslagje hoor, maar waarom heeft zevenhoven dan met 5-3 gewonnen ?

BeantwoordenVerwijderen
  2. wie het weet mag het zeggen...

3. Is al veranderd, moet je gewoon een berichtje sturen naar haarlems dagblad en dan veranderen ze het.

xx

4. Domme annoniem,

Op de officiële site van de KNVB: www.voetbal.nl staat nog steeds 5-3 winst voor Zevenhoven. Jij staag voorlopig geen basis!!