maandag 15 november 2010

Sportlust 3 – Valken 2

door Winston:

De eerste nederlaag in veertien officiële wedstrijden voor Sportlust 3!
Na het behalen van de 1e periode, werd al gezegd dat we ons dit seizoen maar eens moesten richten op het kampioenschap. Helaas was daar afgelopen zaterdag tegen Valken niets van te merken. Een aantal wisselingen in het elftal ten opzichte van vorige week (Jeroen en Stephan zaten nu bij 2), zorgde ervoor dat het (zeker in het begin) wat rommelig oogde. Daarnaast werd Luuk (huwelijksreis) onder de lat vervangen door Fabian.

De eerste kans was nog voor Sportlust, maar na 20 minuten werd slecht uitverdedigen afgestraft door Valken. De linkshalf van Valken kon de bal simpel voor geven en de kleinste man (!) van het veld kon de bal over Fabian koppen. Of dat nog niet genoeg was, viel 8 minuten later ook nog de 0-2. Wederom was het uitverdedigen niet resoluut, waardoor de aanvaller van Valken op randje zestien de bal kon binnenschieten.

Om een lang verhaal kort te maken: in het resterende uur hebben we het wel geprobeerd, maar was het voetbal ondermaats. Er zat geen lijn in het spel en veel gebeurde ‘op goed geluk’. We zijn maar zelden gevaarlijk geworden (alleen de eerste 10 minuten na rust) en de fatsoenlijke aanvallen waren ook op één hand te tellen. Uiteraard had de tussenstand hier mee te maken, maar dit mag zeker geen excuus zijn. In de tweede helft van het seizoen zullen we ook wel eens op een achterstand komen. Kan gebeuren, zolang we maar karakter tonen.

De laatste twee wedstrijden hebben we dus vijf punten laten liggen. Het gevolg hiervan is goed zichtbaar op de ranglijst. Niet alleen zijn we de eerste plek kwijt, ook staan er nu zes ploegen op 3 punten van elkaar. Deze competitie kan dus nog alle kanten op. Het is van belang dat wij weer een goede reeks gaan neerzetten. Aanstaande zaterdag kan de eerste stap worden gezet, door een overwinning bij Zevenhoven. Traditioneel heeft Sportlust het hier altijd lastig. Des te meer reden om er volgende week weer met volle overtuiging in te gaan.

Tot slot nog een complimentje naar Sportlust 4. Toch weer een puntje gepakt (0-0). Misschien had er zelfs wat meer in gezeten!

4 opmerkingen:

  1. Weer een puntje ja. HELAAS wint WDS en staan we weer LAATSTE.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed verhaal Winston.
    We zullen zeker karakter moeten gaan tonen en weer moeten gaan uitstralen dat we hoe dan ook willen winnen.
    En met vertrouwen spelen.
    We hadden niet voor niets zolang niet verloren.

    Hendrik Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op de site van www.voetbal.nl staat dat we met 5-3 hebben verloren van Zevenhoven!!??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had het gezien op zondagochtend. Ik heb toen direct gebeld. Nu staan we weer bovenaan :-)

    Hendrik Jan

    BeantwoordenVerwijderen