dinsdag 20 april 2010

WDS 2 – Sportlust 3 2-5

Ditmaal een verslag van de trainer/coach Patrick:

Het bezoek aan de hekkensluiter leverde, evenals de voorgaande 6 competitiewedstrijden in 2010, de volle 3 punten op. De 5-2 overwinning kwam wel enigszins moeizaam tot stand. Om te beginnen was het al een hels karwei om 14 man op de been te brengen. Jesper, Chico en Martijn l’Ami moesten het tweede versterken en Mark PU ontbrak wegens vakantie, alhoewel zijn vlucht uiteindelijk werd gecancelled door de welbekende aswolk. Daar tegenover stond de terugkeer van topscorer Robin. De bank werd bezet door niet (wedstrijd)fitte spelers, te weten Sven, Raoul, Marinos en onze grensrechter, good-old Gerhart.

Desondanks werd de opdracht gegeven om WDS direct vast te zetten en fouten bij hen af te dwingen. Dat betaalde zich snel uit: na 20 minuten was het al 0-3. Robin opende de score na een prima aanval over de linkerflank. Niels bekroonde vlak daarna zijn basisplaats door attent binnen te tikken bij een corner en na een vuurpijl van Derk die verkeerd werd ingeschat door een centrale verdediger was Winston voor de vijfde wedstrijd op rij trefzeker. Desondanks werd een aantal grote kansen gemist en verzuimde de scheidsrechter tweemaal de bal op 11 meter te leggen. Iets was 10 minuten voor rust aan de andere kant wel gebeurde. De dubieuze strafschop werd feilloos binnengeschoten: 1-3. Tevens de ruststand.

Omdat Sportlust de touwtjes wat liet vieren en tevens onzorgvuldiger ging spelen, was het voor de rust het overwicht kwijtgeraakt. De adviezen om weer te gaan combineren en met name het spel sneller te verplaatsen om ruimte te creëren, werd na de thee slechts gedeeltelijk opgevolgd. Het spel golfde op en neer, de scherpte voorin ontbrak en WDS kopte halverwege de tweede helft uit een corner de aansluitingstreffer binnen. Een paar minuten later was het verschil echter weer 2. Na een goede combinatie over diverse schijven kon invaller Sven vanaf links diagonaal uithalen. De bal verdween onbereikbaar voor de doelman in de verre hoek: 2-4. Door het warme weer was het tempo uit het spel verdwenen, waardoor WDS in het zadel werd geholpen. Het bleef gestaag aandringen en Sportlust kwam goed weg toen wederom een kopdoelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Het is al vaker gezegd, er moet strakker verdedigd worden bij dode spelsituaties. Het slotakkoord was voor Winston, die een matig ingeschoten bal van Sven via de keeper voor zijn voeten kreeg en de eindstand op het bord schoot. Vermeldenswaardig is nog de invalbeurt van Gerhart, die de laatste 5 minuten op zijn oude vertrouwde rechtsbackpositie mocht meehobbelen.

Complimenten aan de ploeg voor de gehele reeks in het huidige kalenderjaar. Zeven overwinningen op rij is iets om trots op te zijn. Maar we zijn er nog niet. Met nog 2 speelronden te gaan bereikt de competitie zo onderhand zijn climax. BVCB wint knap bij Noordwijk (2-3) en blijft daarom op gelijke hoogte. Volgende week mogen zij op bezoek bij DSO, dat in dat duel genoeg heeft aan 1 punt om het kampioenschap binnen te halen. Maar eerst zelf zien te winnen van Alexandria, dat na een teleurstellend gelijkspel bij Zevenhoven op 4 punten achterstand volgt. Om op 1 mei te eindigen met de allesbeslissende kraker bij BVCB. De tweede plek en dus promotie naar de reserve eerste klasse hebben we nog steeds in eigen hand……..

5 opmerkingen:

1. Waar is Post? Al gevlogen?

BeantwoordenVerwijderen
  2. Even een huishoudelijke mededeling:

Artikel 34 - Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie
    1. a. De rangorde in een competitie wordt bepaald door het aantal behaalde punten.
    b. Is het puntenaantal gelijk, dan wordt, tenzij hierna of bij een door het bestuur vastgestelde promotie- en degradatieregeling anders is bepaald, de rangorde bepaald door het doelsaldo.
    2. Voor een gewonnen wedstrijd krijgt het winnende elftal drie punten. Bij een gelijkspel krijgt elk elftal een punt. Voor een verloren wedstrijd krijgt het verliezende elftal geen punten.
    3. Onder doelsaldo wordt verstaan het aantal doelpunten ,,voor” verminderd met het aantal doelpunten ,,tegen".
    4. Voor elftallen uitkomend in competities die ingedeeld zijn in de categorie A geldt het volgende:
    a. indien twee elftallen vanwege een gelijk aantal punten in aanmerking komen voor een kampioenschap, een rechtstreekse promotie of een rechtstreekse degradatie, wordt een beslissingswedstrijd gespeeld;
    b. indien twee elftallen die niet voortkomen uit dezelfde poule in aanmerking komen voor rechtstreekse promotie of rechtstreekse degradatie, wordt een beslissingswedstrijd gespeeld;
    c. indien meer dan twee elftallen in aanmerking komen voor een kampioenschap, een rechtstreekse promotie of rechtstreekse degradatie, stelt het desbetreffende bestuur een wedstrijdreeks vast;
    d. in geval van een beslissingswedstrijd of wedstrijdreeks, stelt het desbetreffende bestuur de datum en het tijdstip van deze wedstrijd(en) vast en na overleg met de partijen het speelveld waarop wordt gespeeld.

Zoals te lezen is in lid 4A komt er een beslissingswedstrijd als we gelijk eindigen in punten met BVCB.

3. Post dacht gister te vliegen, maar dat is ook niet door gegaan.

Nu gaat deze man HOPELIJK morgen vliegen.