dinsdag 27 april 2010

Sportlust - Alexandria

Alexandria thuis, de één na laatste in de serie finale wedstrijden op weg naar de 1e klasse. De uitwedstrijd tegen de ploeg van Ulrich van Gobbel was nogal gelukkig gewonnen. Helaas was het geluk niet aanwezig in de thuiswedstrijd. Na 30 sec. lag de bal al achter Luuk, een strakke voorzet werd door de Alexandria-spits steenhard binnengekopt: 0-1. Sportlust wist langzaam over deze dreun heen te komen in de eerste helft. Er werden kansen gecreeerd, maar niet benut. Aan de andere kant wist Alexandria door snel omschakelen ook enkele keren gevaarlijk te worden. In de tweede helft bleef Sportlust aandringen. Door goed combinatiespel werd vaak de zestienmeter bereikt maar de beslissende pass of het succesvolle schot kon niet afgeleverd worden.

Tot vlak voor tijd Jeroen Kok met een subtiele steekbal Rik Kramer vrij voor de keeper wist te zetten. De passeeractie mislukte half maar omdat de keeper Rik toucheerde kon de goed leidende scheidsrechter niet anders dan een penalty geven. Topscorer Robin schoot deze onberispelijk binnen: 1-1. Een prima resultaat na een lastig wedstrijd omdat Alexandria hierdoor op 4 punten zou worden gehouden. De bezoekers beseften echter dat ze moesten winnen en zetten nog eenmaal aan. In de laatste seconden kregen ze een vrije trap op twintig meter van de goal. Het was wederom de sterke spits van Alexandria die scoorde: 1-2. Teleurstelling alom bij Sportlust. Het was even wennen met een nederlaag van het veld te lopen. De tegengoals werden dan ook lang nabesproken. Maar het vrij sterke veldspel moet hoop geven voor de allesbeslissende wedstrijd tegen BVCB volgende week. Door de 1-1 bij DSO-BVCB is DSO nu kampioen. Sportlust moet winnen van BVCB om direct te promoveren.