dinsdag 13 april 2010

Be Fair 2 - Sportlust 3 1-3

Wie stopt Sportlust 3? Dat is momenteel de vraag. Ook Be Fair werd aan de zegekar gebonden en zo werd alweer de zesde overwinning op rij geboekt.
Op het nieuwe complex in Waddinxveen moest Sportlust weer eens met een paar wijzigingen aantreden ten opzichte van de vorige wedstrijd. Deze keer verscheen Timo als vervanger van topscorer Robin in de spits en werd Chico weer als linksback in de armen gesloten na een tijdje bij het tweede te hebben gezeten. Dat de wekelijkse wijzigingen Sportlust niet deren bleek ook weer in deze wedstrijd. Be Fair werd meteen op hun eigen helft vastgezet en dit leidde tot veelvuldig slordig balverlies in hun opbouw. Na een minuut of twintig werd opnieuw achterin een bal slordig verloren door Be Fair. Deze werd onderschept door "man of the match" Timo en die legde de bal panklaar voor Winston die de bal nog net voordat de keeper erbij kon in het dak van het doel kon werken: 0-1. Be Fair kon hier aanvallend verder weinig tegenover stellen. Afgezien van een kopbal uit (uiteraard) een dode spelsituatie kon men niet gevaarlijk worden. Met 0-1 de rust in dus. In de tweede helft zette Be Fair uiteraard vanaf de aftrap aan om de gelijkmaker te forceren. Maar de laatste weken staat de verdediging van Sportlust als een huis, zo ook in deze wedstrijd want ook in de tweede helft werd nagenoeg niets weggegeven. Een minuut of twintig voor tijd kwam Jesper op de rand van het strafschopgebied in balbezit. Met een, en ik quote hemzelf: "kap a la Mart" stuurde hij zijn tegenstander het bos in om vervolgens, naar het leek, de bal met binnenkant voet een meter of tien naast te schieten. Gelukkig was een verdediger van Be Fair zo vriendelijk om de bal met het hoofd van richting te veranderen en zo belandde deze alsnog in het doel: 0-2. En toen niet veel later Timo alleen op de keeper af mocht en de bal strak in de kruising legde was het 0-3 en beslist. Dat Be Fair met een van richting veranderd schot nog de 1-3 maakte, mocht de pret niet drukken. De drie punten gingen weer mee naar Woerden. En gezien het verrassende gelijkspel in de burenruzie tussen BVCB en Soccer Boys staan we nu gedeeld tweede. Met a.s. zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen WDS en daarna nog twee direkte concurrenten BVCB en Alexandria voor de boeg kan het nog een mooie strijd worden om de felbegeerde tweede plaats. DSO verloor zaterdag weliswaar weer, maar lijkt met 6 punten en een veel beter doelsaldo met nog maar drie wedstrijden te gaan toch echt te ver weg. Maar goed, je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt....

7 opmerkingen:

1. Hoe laat aanwezig morgen?

BeantwoordenVerwijderen
  2. 8.30 uur aanwezig 10.30 uur spelen

3. WDS 1 speelt wel (14.30 uit bij Be Fair).

4. En WDS 1 heeft 4 punten in mindering gekregen naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tegen Schiebroek!!