dinsdag 16 maart 2010

Sportlust - Soccer Boys 5-1

Afgelopen zaterdag kwamen de Voetbal Jongens op bezoek. Nou jongens, oudere heren waren het eerder. Deze ervaren Boys waren in de heenwedstrijd nog overrompeld in een legendarische Sportlust3-eerstehelft: 0-7. Dit wilden ze deze keer koste wat kost voorkomen. De gasten trokken zich massaal terug op eigen helft en probeerden met vertragingstactieken het tempo uit het spel te halen.

Deze tactiek pakte vrij goed uit, want Sportlust ging steeds slordiger en ongeduldiger spelen. Echt grote kansen konden niet gecreeerd worden. Uiteindelijk was het een foutief ingeschatte terugspeelbal die de openingstreffer opleverde. Daarna ging het regenen, het speeltempo op het kunstgras kon omhoog. Echter de vochtige grasmat leverde ook een inschattingsfout op in de verdediging van Sportlust. Een schijnbaar kansloze lange bal stuitte prompt over de uitgelopen Luuk. De rappe Boys-aanvaller had geen moeite om 1-1 te scoren.

Na de rust hetzelfde beeld. Sportlust aanvallen, Soccer Boys proberen te counteren. Tot grote opluchting van het thuispubliek scoorde Sportlust vrij snel 2-1. Een ingestudeerde vrije trap van een meter of 20 werd door Winston hard in de linkerbenedenhoek geschoten. Daarna duurde het lange tijd voor de definitieve beslissing. De Bleiswijkers kropen naar voren met iets van hoop op een stuntje. Pas in de slotfase wist Sportlust gebruik te maken van de ruimte. Een afstandschot van Jesper en twee goals van topscorer Robin brachten de eindstand op een uiteindelijk nog ruime 5-1.

De andere uitslagen leverden weinig verrassingen, op één na: de eerste nederlaag voor DSO tegen Be Fair. Daardoor kan de koploper sowieso niet tegen Sportlust kampioen worden. Met nog een best lastig programma voor de boeg zouden ze wel eens nerveus kunnen worden. Voor de aardigheid hieronder de matrix met alle uitslagen, waar dus ook de resterende programma's van de teams uit te vissen zijn.

5 opmerkingen:

  1. als toevoeging: Post is helaas geblesseerd uitgevallen, was wel een gemis in de verdediging. We hopen op een snel herstel zodat ie weer snel kan aansluiten bij het team.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. graag gedaan!

    was ook niet de moeite waard om het erin te zetten..!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gouda 2 door in de beker na winst op Alexandria 2.

    BeantwoordenVerwijderen