zondag 28 maart 2010

DSO 2 - Sportlust 3 1-3

Publiekstrekker

De wedstrijd was al gewonnen bij de toss

Een knappe overwinning bij de aanstaand kampioen. Net als in de thuiswedstrijd werd ervoor gekozen om een extra verdediger op te stellen waardoor Sportlust in een 5-3-2 formatie op het veld stond. En ook nu pakte dit weer prima uit. Afgezien van het scoreverloop leek de wedstijd een kopie van de 0-0 eerder dit seizoen. DSO nam het initiatief, was veelvuldig in balbezit, maar tot uitgespeelde kansen kwam men niet. Na een goede 10 minuten kwam ondergetekende, na goed werk van Rik, in balbezit op het middenveld. Met een steekpass werd Winston richting de doelman van DSO gestuurd. Hij bleef koel, omspeelde de keeper en tekende voor de 0-1. DSO speelde ver van het eigen doel en gaf veel ruimte weg achter de verdediging. Dat bleek ook wel want niet veel later kon Winston opnieuw alleen op de doelman af die dit keer echter nog net kon redden.
Uitblinker Winston in actie

Na een half uur spelen kreeg DSO een corner. Deze werd prima bij de tweede paal neergelegd door de beste, maar ook met afstand vervelendste speler van de tegenstander en knap ingekopt door de volledig vrijgelaten spits van DSO: 1-1. Het volgen van een man bij dode spelsituaties blijkt voor ons toch nog steeds een probleem te zijn. Sportlust was heel even van slag want nog geen minuut daarna kreeg DSO nog een grote kans, maar deze werd gelukkig niet benut waarna de zaken weer prima op orde waren. Op slag van rust werd door Robin slim een vrije trap uitgelokt op een meter of twintig van het doel. Man van de Wedstrijd Winston eiste de bal op, en met een prima uithaal werd de doelman verschalkt en zo ging Sportlust met een 1-2 voorsprong de rust in.

Incidentje tussen Jeroen en nummer 8

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Een aanvallend DSO en een stug verdedigend Sportlust met af en toe een gevaarlijke counter. Er gebeurde eigenlijk niet zoveel, totdat de scheidsrechter een minuut of twintig voor tijd ineens, na een scrimmage, de bal op de "stip" legde. Waarom weet nog steeds niemand. Maar gelukkig hebben wij in het doel een penalty killer in de persoon van Luuk staan die de bal op een werkelijk fantastische manier uit de hoek ranselde.
Glorieus moment van Luuk

Dit was uiteraard het spreekwoordelijke breekpunt in de wedstrijd. Bij DSO vloeide het geloof in een goed resultaat steeds meer weg, en werd er nog meer gescholden op elkaar en, de verder overigens prima fluitende, scheidsrechter. Het slotakkoord was voor Rik. Na een prima steekpass van Robin kwam hij vrij voor de doelman en met een subtiel lobje werd de eindstand op het bord gezet. Zo werd er een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de tweede plaats, en dus direkte promotie naar de reserve eerste klasse. De laatste wedstrijd van het seizoen is tegen de huidige nummer twee: BVCB. Als we tegen die tijd nog zo dicht bij elkaar staan kon dat wel eens leuk potje worden....