zaterdag 6 maart 2010

Katwijk - Sportlust 0-2

Gewaardeerd co-auteur l'Ami had er afgelopen woensdag al om verzocht en de spitsen deden hun uiterste best om daar aan te voldoen: wederom een 2-0 overwinning tegen Katwijk. De eindstand had veel hoger uit kunnen vallen maar de mooiste kansen werden (bewust?) gemist.

Veldje 6 van Katwijk vertoonde grote gelijkenis met ons trainingsveld, weinig gras, veel zand maar zeer vlak. Wat dat betreft was de dinsdagwedstrijd een prima voorbereiding. De captain koos voor eerste helft wind mee, zodat de Kattukers vanaf het begin onder druk gezet konden worden. Voor een deel lukte dit, de thuisploeg kwam er nauwelijks uit, maar helaas was het aanvalsspel van Sportlust te onzorgvuldig om de ervaren Katwijk-doelman echt te verontrusten. De ruststand was 0-0.

Na de thee moest er tegen de wind in gevoetbald worden en dat ging direct stukken beter. De verdediging was nog steeds vlijmscherp (na DSO veruit minst gepasseerd)en aanvallend werden de mooiste aanvallen opgezet. De openingstreffer kwam uit de befaamde omschakeling. Robin onderschept de bal, Winston gaat voor de actie, maar wordt neergelegd. Scheids geeft voordeel, Sven neemt over op links en legt bal terug op de opgekrabbelde Winston. De nummer 11 schuift de bal onberispelijk in het doel: 1-0. De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Sven legt terug op Robin. De nummer 9 heeft alle tijd om de hoek uit kiezen: 2-0.

Katwijk leek gebroken, mede door een rode kaart voor de rechtervleugelverdediger. Sportlust bracht meer creativiteit in de ploeg door de langverwachte rentree van Raoul. 'Ullie' had zijn invalbeurt direct een legendarische status kunnen geven door met een subtiele lob te scoren. De bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Het overwicht kon niet in meer goals worden omgezet. En door het scherpe verdedigen had Luuk waarschijnlijk zijn rustigste wedstrijd ooit.


5 opmerkingen:

  1. Verslag? of is de wedstrijd geen verslag waard :)?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben in ieder geval blij dat er goed naar de laatste zin van mijn vorige verslag is geluisterd...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. blij dat ik ook mijn bijdrage daarbij heb mogen geven...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het lijkt erop dat DSO z'n eerste nederlaag heeft geleden tegen Be Fair.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waar blijft dat verslag?

    BeantwoordenVerwijderen