zondag 28 februari 2010

Sportlust - ARC 2-1

Ik kan me er makkelijk van af maken deze week, de tegenstander ARC heeft een keurig genuanceerd verslag geschreven van deze overwinning:

VOORWOORD
"Na een aantal weken zonder voetbal, dan eindelijk weer een wedstrijd. Vandaag de uitwedstrijd tegen Sportlust in Woerden. Een lastige tegenstander voor de Racing. De afgelopen 3 seizoenen werd er uit telkens verloren.

EERSTE HELFT
ARC mag van een compact spelend Sportlust de bal achterin rondspelen. Zodra de kop van de middencirkel wordt bereikt, wordt ARC onder druk gezet. De verdedigers van Sportlust zitten ook kort op de spitsen. De wedstrijd kabbelt rustig verder zonder dat er grote kansen ontstaan. ARC probert via het middenveld wat meer druk te zetten en komt tot kleine kansen die de keeper van Sportlust niet kunnen verontrusten.
De eerste kans ontstaat voor Sportlust. Na een goede omschakeling wordt hun nummer 10 [Rik] alleen voor Tom gezet. Alleen hij schrikt hier zo van, dat de bal naast de goal verdwijnt.

In de laatste minuut van de eerste helft valt dan toch de goal voor Sportlust. Een voorzet van links [Rick van H.] wordt netjes binnengeschoten door de spits [Vincent]. Een lekker moment om te scoren zo voor de thee.

TWEEDE HELFT
In de rust wordt onder het genot van een kopje thee het strijdplan doorgenomen. Een punt moet er minimaal inzitten.
Vanaf de rust wordt er korter op gezeten en Sportlust is nog niet bij de les. Uit een pass van Rene kaatst Hanno de bal door naar Frank. Hij gaat alleen op de keeper af en schuift de bal onder hem door in de goal.
Sportlust is nog niet bekomen van de goal en heeft geluk dat de keeper goed reageert op een schot van Jeroen.

Na een kwartier wil de scheidsrechter zich gaan onderscheiden. Door warrig te fluiten lopen de frustaties (als je dat zo mag noemen) wat op. Eerst haalt de nummer 6 [Mark PU] van Sportlust Hanno onderuit op de middenlijn. Hij ontvangt hiervoor eigenlijk slechts een gele kaart. Niet veel later krijgt ARC een corner. De bal wordt afgeslagen en belandt tussen 2 spelers van Sportlust. Frank komt wat onbesuisd eraan en raakt de bal met speler [Vincent]. Tot onze verbazing trekt de scheidsrechter direct rood. Het zou een bewuste schop zijn geweest.

ARC met nog twintig minuten te gaan met z'n tienen. Sportlust probeert het wel, maar door slordig te passen en regelmatig in de buitenspelval te trappen ontstaan er geen grote kansen. Dan gebeurd er iets, wat ik in heel mijn voetballoopbaan nog nooit heb meegemaakt. De scheidsrechter stopt het spel omdat hij in de bosjes moet plassen! Ongelooflijk.

ARC heeft geluk als tien minuten voor tijd een vrije trap [van Robin] op de kruising beland. Toch valt twee minuten voor tijd de 2-1. Vanaf links komt de half [Joris] opgelopen. Hij passeert Hanno heel makkelijk en na een een twee met de buitenspeler kan Raymond hem met een rare sprint niet tegenhouden. De bal wordt opzij gespeeld en Sportlust [invaller Jeroen Kok] schiet de winnende goal binnen. Jammer van de uitsag. Een puntje had er ingezeten, maar helaas vielen de goals vandaag op vervelende momenten."

Drie punten ingelopen op ARC, de meeste concurrenten winnen ook dus we schieten er voorlopig niks mee op. Al zou je kunnen zeggen dat nu met 16 punten voorsprong op plaats 10 met nog 7 wedstrijden te gaan over degradatie definitief niet meer gesproken hoeft te worden.