zondag 7 februari 2010

Sportlust 3 - Zevenhoven 3 2-1

Een goed resultaat in de eerste officiele wedstrijd na de winterstop. Ook het 2e won met 2-1 van concurrent Vitesse Delft dus een voorzichtige conclusie kan zijn dat trainingskamp en de hardnekkige trainingspogingen succesvol zijn geweest voor de Tweede Selectie.

De wedstrijd tegen Zevenhoven verliep precies zoals het ingespeelde coachingsduo Kees en Patrick hadden voorspeld. Compacte tactiek van de bezoekers en razendsnel omschakelen richting de twee vrij eenzame maar sterke spitsen. Verder gokken op de dode spelmomenten en praten, heel veel praten. Het was zaak om daar snel, gevarieerd spel over de vleugels tegenover te zetten en NIET mee te gaan in het praat- en initmidatiespel. Bij vlagen lukte dit aardig, maar aangezien de scheidsrechter weigerde daadkrachtig op te treden verzandde met name de tweede helft naar heel bedenkelijk niveau.

Bij rust stond er 1-1 op het bord. Sportlust had de score geopend door een goal van (vooruit dan maar) Jesper, die er met de bal van door ging na een aanslag op Vincent. De rechtsback wist de bal met zijn witte punt langs de keeper te tikken, via enige hulp van een Zevenhover belandde de bal in de goal. De geel-roden kregen ook goede kansen maar het was Sven die de 2-0 had moeten maken dan wel aangeven. Met drie man vrij voor de keeper verschijnen kun je op dit niveau niet ongestraft blijven missen. Vlak voor rust was het dan ook mister Zevenhoven Ruud Bos die Derk verschalkte in de zestienmeter voor de 1-1.

Deel 2 begon met een aanpassing in de tactiek van Sportlust. Derk haakte helaas geblesseerd af. Achterin werd drie tegen twee neergezet met Jesper en Steven op de twee spitsen en Martijn als vrije man erbij. Binnen vijf minuten was het Vincent die zijn keiharde werken eindelijk beloond zag worden. Met een man in de rug draaide de nummer 9 handig weg en schoot de bal beheerst binnen: 2-1.

De resterende veertig minuten waren op zijn minst hectisch te noemen. Talloze corners en vrije trappen werden op het doel van Luuk afgevuurd. Vele discussies met scheids en tegenstander gevoerd. Blessures over en weer, met name voor de oudere tegenstander, die het overduidelijk fysiek niet meer aan kon, maar dit met van alles en nog wat probeerde te compenseren. Helaas wist Sportlust de geboden ruimte niet te gebruiken om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Dit zal beter moeten, wil er een prijs gepakt worden dit seizoen.

Volgende week bekeren tegen Gouda 2, ook altijd interessant.