maandag 7 september 2009

Gouda 2 -Sportlust 3 1-2

De competitie is dan eindelijk begonnen. En voor Sportlust op een goede manier. Waar vorig jaar tegen Gouda 2 in 3 wedstrijden 2x werd verloren en 1x werd gelijk gespeeld (al zat er aan dat gelijke spel een klein luchtje, maar laten we het daar maar niet meer over hebben...) werd er nu een verdiende 1-2 overwinning uit het vuur gesleept. De wedstrijd begon al goed, want Gouda bleek een andere grensrechter te hebben dan vorig jaar. Dat scheelt toch al gauw een doelpuntje per wedstrijd, in blessuretijd, een 2-3 overwinning.... Maar goed, daar zouden we het niet meer over hebben.
Zeker de eerste helft was Sportlust de bovenliggende partij. Uit een prima vrij trap van Jesper kon Marc vrij inkoppen, de keeper kreeg er nog een handje tegen maar Rick K. scoort de laatste weken makkelijk en stond ook nu weer op de juiste plek voor de rebound. Keurig afgerond (met de rechtervoet tegen z'n eigen linkerbeen en binnenkant paal en dat allemaal vanaf zo'n 2 meter voor de goal. Knap.). Na de 1-1 van Gouda werd er weer een schepje bovenop gedaan en was het een prima dieptepass van Marc die Robin (je leest het goed, "een prima dieptepass op Robin" die dankzij Sonja B. ineens de snelste speler van het 3e is geworden en zijn directe tegenstander op snelheid klopte!) alleen voor de keeper zette. Die faalde (uiteraard) niet: 1-2.
Al met al dus een prima start. A.s. zaterdag spelen we tegen Noordwijk. Zij hebben de eerste wedstrijd met 1-6 verloren van DSO. Dus die hebben wat goed te maken. We kunnen onze borst nat maken. Het is tenslotte nog vroeg in het seizoen, de bal is rond en het kan nog alle kanten op. Dus zo'n 1-6 zegt nog niet zoveel....

Quizvraag: hoeveel (voetbal)cliches zijn er in het bovenstaande verhaaltje gebruikt? Het antwoord "teveel" is op zich wel goed, maar niet toegestaan....