vrijdag 4 april 2008

Kampioenschap Jodan Boys 3

"Afkomstig Jodan Boys"

Afgelopen zaterdag is het welverdiende kampioenschap veroverd door de mannen van Wijnand Donk. Na 19 wedstrijden, 49 punten, 43 doelpunten voor en slechts 16 doelpunten tegen, is promotie naar de eerste klasse bewerkstelligd.

JB 3 moest om 12.45 uur spelen tegen Leonidas en won met 2-0, door doelpunten van Michael van Berkel en Arjen de Jong (eindelijk wel raak van binnen de 5 meter!!).

Voor het kampioenschap was JB 3 alleen nog afhankelijk van de enige nog overgebleven concurrent voor de titel, Sportlust, dat thuis om 15.00 uur moest tegen een lastige tegenstander Vitesse Delft 3. Tijdens de wedstrijd van JB 1 werd langzaam duidelijk dat Sportlust het erg moeilijk had tegen Vitesse en kon het kampioensfeest al langzaam worden ingezet, wat voor een uitstekende sfeer zorgde langs de lijn, want ook JB2 had vandaag hun kampioenschap veiliggesteld, proficiat!!

Om 16.45 was daar het verlossende woord, Sportlust verliest met 2-4 van Vitesse Delft, dus JB3 is kampioen!!! De champagneflessen konden open en het vuurwerk kon knallen.

Na de winterstop hebben we 9 wedstrijden gespeeld en daarin 24 punten gehaald, alleen uit bij DSVP werd met 2-1 verloren, maar Arjen de Jong weet nog wel waardoor dat kwam, (de beelden zijn overigens te bezichtigen via YouTube). Qua veldspel was het niet altijd even goed meer, maar dat krijg je als de tegenstanders extra hun best gaan doen om van de koploper te winnen.

In de komende weken moet JB3 nog 3 wedstrijden spelen (thuis tegen Be Fair en Zevenhoven en uit tegen Vitesse Delft), dit zijn ploegen die nog strijden voor promotie of tegen degradatie, hierdoor heeft JB3 nog wel degelijk een sportieve plicht te vervullen, al is het maar om boven de 50 punten te komen.

Zaterdag doen we het kampioensfeest nog een keer over, want kampioen worden, went nooit!!

6 opmerkingen:

  1. Het vierde moest toch voetballen afgelopen weekend.

    Waar is het verslag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We moesten zaterdag de 12e toch voetballen?
    Hebben ze het programma van aankomend weekend doorgeschoven naar de 19e?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar lijkt het op ja.

    Staal of Ullie, zoek eens uit wat er precies aan de hand is?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De KNVB heeft, in een aantal klassen in de A-categorie de laatste 2 speeldagen een week opgeschoven. Er zijn te veel inhaalwedstrijden die niet allemaal voor 12 april gespeeld konden worden.

    BeantwoordenVerwijderen