zondag 2 december 2007

Sportlust 3 - Jodan Boys 3 4-1

Met een schuin oog was er al een tijdje naar uitgekeken: de koploper Jodan Boys zou begin december op bezoek komen. Een mooi moment om te kijken waar we staan en revanche te nemen voor de onterechte nederlaag in Gouda. Zoals Maurice in de voorbespreking al aangaf zou Jodan Boys toch enigszins met knikkende knieen naar Woerden komen, ondanks het feit dat ze nog ongeslagen waren. Aan het 3e de taak om ze daadwerkelijk op de knieen te krijgen.

De voorbereiding was lekker ontspannen, de broodjes en koffie verzorgd door Winston en Martijn, en een uitgebreide evaluatie van de droppingactiviteiten van de vorige avond. Paar spelers versterkten het 2e dus de basis had hier en daar een verrassinkje, Lennart op 10 en Steven ditmaal linksachter. Helaas was de start van de wedstrijd weer rommelig. De eerste kans van Jodan Boys, na wat zwak verdedigen, was direct raak. Voor de derde week op rij dus met 0-1 achter. Maar geen nood, vorige keren wisten we het om te draaien. Derk vocht heroische duels uit met de lastige spits van de gasten. Martijn probeerde meer door te schuiven. Winston en Rick doken alle gaten in. Lennart zag zijn overijver beloond met geel, maar de toon was gezet. Langzaam kwam Sportlust beter in de wedstrijd.

Zo halverwege de 1e helft kansrijke vrije trap op 20 meter. De beste links- en rechtspoot achter de bal waardoor de keeper twijfelde over zijn muurpostitie. Winston schoot uiteindelijk om de muur in korte hoek waar de verraste goalie de bal er zelf in rommelde: 1-1. De wedstrijd leek opengebroken. Kansen aan beide doelen volgden elkaar op. Jodan Boys claimde een zekere penalty na wat onachtzaamheid tussen Luuk en Derk, maar evenals tegen Vitesse Delft werd dit weggewoven door de scheids. Aan de andere kant belandde een vrije trap van Ronald zomaar via het achterhoofd van meegekomen captain Martijn in de kruising achter de verbrouwereerde Jodan Boys doelman: 2-1 bij rust, wat een luxe.

Natuurlijk in de rust de opmerkingen dat het nog niet gespeeld was en het moet gezegd Sportlust kwam zeer goed uit de startblokken. Niels Palm ingevallen voor Lennart probeerde direct zijn stempel te drukken door fel te jagen. Iedereen zat er kort op en speelde scherp naar voren. Jodan Boys ging zich meer en meer bezighouden met de scheidsrechter en irritaties richting tegenstander. Maar het gaatje was nog niet geslagen. Daarvoor had vice-cap Ronald iets heel moois in gedachten. Wederom een vrije trap, ditmaal van een metertje of 30, als een streep richting kruising, waar de keeper er nog wat vingers achter kreeg, maar deze was onhoudbaar! Na de 3-1 schoof de koploper een mannetje door en werd de ruimte achterin nog groter.

Helaas wisten de voorwaartsen het niet goed uit te spelen totdat Rick weer aan een karakteristieke solo begon die na enkele tussenstations weer voor zijn voeten kwam: 4-1. Daarna werd weer geprofiteerd van het hebben van een brede en sterke selectie: Bart en Arjan konden moeiteloos Derk en Steven achterin aflossen. Wedstrijd gespeeld al duurde het nog vrij lang voor het laatste fluitsignaal, de euforie was inmiddels al weer wat geluwd. Het was eerder rustig genieten van de volwassen overwinning. Sommigen zullen hierdoor een fijne week op kantoor hebben. Toch een knappe prestatie, serie van 3 overwinningen en voor de 3e keer op rij terugkomen van een achterstand. Iets wat vorig jaar veel meer moeite opleverde. Benieuwd hoe Jodan Boys deze nederlaag gaat ' managen'. Volgende week moet wel gewonnen worden van Berkel zodat tevreden de winterstop kan worden genoten.

3 opmerkingen: