donderdag 13 december 2007

Sportlust 3 - Berkel 2 1-1

Vanwege een hardnekkig weigerende internetverbinding geen eigen verslag geproduceerd, onderstaande van Berkel geeft echter uitstekend de wedstrijd weer. Binnenkort is er wel een review te verwachten van de 1e seizoenshelft!

Berkel 2 neemt punt mee uit Woerden.Het regenachtige weer van de afgelopen week gaf niet veel hoop op het spelen van een voetbalwedstrijd. Maar de voor de in West II vastgestelde wedstrijden werd voor de categorie A geen algehele afgelasting afgeroepen. Sportlust beschikt eveneens over een uitstekend kunstgrasveld en dus ging deze wedstrijd gewoon door.De tegenstander had in zijn vorige wedstrijd koploper Jodan Boys met 4 tegen 1 afgedroogd en Berkel 2 was dus gewaarschuwd. Trainer Gerrit Wijngaard, die wat verlaat op het sportpark verscheen wegens het volgen van een verkeerde auto (tot grote hilariteit onder de spelers), gaf dit bij de bespreking dan ook aan en wilde dan ook dat er uiteraard volop strijd zou worden geleverd met het doel de punten mee naar Berkel te nemen.

Dat Sportlust over een gedegen ploeg beschikt was vanaf het begin duidelijk. Met goed en snel combinatiespel werd direct druk gezet op de verdediging van Berkel die dan ook alle zeilen moest bijzetten om niet op een achterstand te worden gezet. Het spel van Berkel was te onrustig met veel balverlies om het Sportlust ook maar enigszins lastig te maken. De verdedigende taken werden vaak niet goed uitgevoerd en kon Sportlust volop op de aanval blijven spelen. Dit leverde af en toe hachelijke momenten op voor de goal van keeper Bertus, maar met kunst en vliegwerk bleef de 0-0 nog op het scorebord staan. Vooral bij de stilstaande spelsituaties, vrije trappen en corners, leverde dit veel doelgevaar op. Het in de lucht zittende doelpunt voor Sportlust kwam uiteindelijk wel en werd gescoord uit een goede voorzet vanaf de rechterkant die door Johan niet kon worden gepareerd.De bal kwam voor de voeten van de speler van Sportlust die met een diagonaal schot keeper Bertus wist te passeren. Ook na dit doelpunt bleef Sportlust de bovenliggende ploeg maar kon Berkel zich af en toe op de helft van de tegenstander komen met wat kleine mogelijkheden die echter op hun keeper stranden. Met de 1-0 stand gingen we dan ook de rust in.

De 2e helft gaf in eerste instantie hetzelfde speelbeeld maar Berkel bleef toch geloven in hun eigen kunnen en probeerde meer de aanval te zoeken.Resultaten had dit nog niet tot gevolg maar de tegenstander werd toch wat voorzichtiger. Na een kleine 10 minuten in de 2e helft vonden er wat spelerswisselingen plaats die tot gevolg hadden dat er iets meer druk kon worden uitgevoerd. Van beide kanten werd er volledig op de aanval gespeeld en bleef het spel, ondanks diverse onderbrekingen wegens blessures bij de tegenstander, beide kanten opgolven. De verdediging van Berkel die in de 1e helft meer onder druk had gestaan kon nu de aanvallen goed pareren. Sportlust liet wel zien dat het een gedegen en snelle ploeg heeft die kansen kan creëren maar het, voor ons gelukkig, niet kon afmaken. Van Berkelkant werden de aanvallen gevaarlijker en waren we enkele malen dicht bij de gelijkmaker. Sportlust moest dan ook attent blijven en werd onder druk gezet. Het resultaat werd zichtbaar doordat Marco de 1 tegen 1 kon intikken.

De wedstrijd kon nog alle kanten op maar het was Vincent die met een daverend schot vanaf ong. 25 meter bijna de keeper verraste. Deze redde echter schitterend en bleef het 1 tegen 1. Het weer werd er niet beter op maar beide ploegen bleven ook onder deze omstandigheden goed voetballen met kansen aan beide kanten. Berkel had echter nog de fraaiste kans op een 2e doelpunt toen in een overtal situatie het helaas niet goed werd uitgespeeld (eerder afleggen) en de keeper wederom kon redden.Onder leiding van de uitstekende leidsman werd het eindsignaal bereikt met de 1-1 stand en ging er gelukkig één punt mee naar Berkel.