zondag 4 maart 2007

Sportlust 3 - CVC Reeuwijk 2

Zo we konden eindelijk onze nederlaag begin van het seizoen goed maken. Waar we in de uitwedstrijd nog met 2-0 verloren door een onterechte rode kaart voor onze beer Derk moest er vandaag gewonnen worden onder meer omdat een stukje verder in de regio Jodan Boys tegen Soccer Boys bezig was.

Tijdens het praatje voor de wedstrijd werd verteld dat Joost en Rik er weer bij kwamen, Sjaak niet meer mocht rellen en Maurice het dit keer zou laten om te zeggen dat Reeuwijk een dramatisch slecht elftal is. We hadden alle tijd want zoals gewoonlijk liep de wedstrijd voor ons een half uur uit, waardoor we ook noodgedwongen op veldje 2 onze warming up deden.

We speelden vandaag in de uitshirts van het tweede dus we betraden het kunstgras veld in het zwart en niet in ons traditionele rood witte tenuetje. Dat zwart niet onze kleur is werd wel duidelijk.
De wedstrijd begon en we probeerden gelijk druk naar voren te zetten. Dat we een veldoverwicht hadden was duidelijk maar de Reeuwijkers probeerden met hun enige spits en 5 mans middenveld ons toch ook aardig onder druk te zetten. Wat uitliep op veel ballen die in de trechter voor de Reeuwijkse goal werden gepompt. Waar het toch al zo verschrikkelijk druk was. Reeuwijk hield aardig stand en pompte lange hoge ballen met naar voren. Veel kopduels werden door de Woerdense verdediging onderschept zo ook de laatse bal die Martijn staal die middag kopte. Staal stond al lang en breed klaar om te koppen totdat een middenvelder van Reeuwijk als een malle in kwam en Staal in zijn gezicht raakte. Zo alsjeblieft aanvoerder een gescheurde wenkbrauw, voor je verjaardag. Onze aanvoerder en rots in de branding moest het veld verlaten om zich in het Hofpoort te laten hechten.
Dat we Staal misten was misten was duidelijk, de buitenspel val werkte niet helemaal soepel. De scheids gaf snel vrije trappen weg en zo kreeg Reeuwijk ook een vrije trap op een kleine 20 meter. Mark zette zijn muur netjes neer en de aanvoerder van Reeuwijk schoot de bal boven op de harses van John waardoor de bal op de lat belandde en simpel kon worden binnengetikt. Fuck weer 1-0 voor Reeuwijk.

Dit duurde tot de rust dus er moest wat gebeuren aan Woerdense kant. In de rust werd verteld dat we meer moesten knokken, veel feller moesten zijn. We waren er van overtuigd dat we dit elftal nog wel zouden oprollen. Want eerlijk is eerlijk ze waren echt slecht.

De aanval werd gelijk gezocht en we kregen een mega kans, die helaas op de paal belandde, Reeuwijk is heel de tweede helft onder druk gezet. Sportlust botste telkens op een muur van verdedigers en moest het met schoten van buiten de 16 proberen. Deze kwamen nog wel op de lat maar niet in de goal.
En zo werd de middag echt een ramp, de 90 minuten werden door Reeuwijk gehaald en wij verloren met 0-1 onze eerste thuisnederlaag tegen een stel kaffers. Schandalig, helemaal als je na de wedstrijd hoort dat Jodan en Soccer boys met 1-1 gelijk tegen elkaar hebben gespeeld. Wat dat betreft paste de zwarte kleur van de shirtjes wel bij deze middag. Verloren, aanvoerder geblesseerd, nog verder achterop de koploper en niet eens gescoord!

Auteur: Sjaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten